Project Eigen regie in dagelijkse activiteiten

verpleegkundige van de thuiszorg controleert met een patient de medicijnlijsten van de apotheek

In de driehoek onderzoek, onderwijs en praktijk worden kennis en producten ontwikkeld voor cliënten, burgers, studenten, docenten en professionals over eigen regie in dagelijkse activiteiten. De onderzoekslijn wordt georganiseerd door de opleiding Ergotherapie en het Lectoraat Neurorevalidatie van d

Snelle info

Status

Lopend

Startdatum

1-9-2019

Looptijd

28 maanden, verlenging toegekend

Subsidie

SIA-NWO-Sneller Herstel HAN

Projectleider

Ton Satink

Achtergrond

Mensen met beperkingen hebben vaak minder regie in het dagelijks leven. Ergotherapie is gericht op het mogelijk maken van dagelijkse activiteiten zoals het uitvoeren van hobbyactiviteiten, werk of huishouden. Een belangrijk doel hierbij is dat de regie zoveel mogelijk bij de personen ligt. Met als doel om kennis en producten te ontwikkelen ter bevordering van eigen regie in het dagelijks leven.

close-up scootmobiel

Maak kennis Ons team

Ton Satink

Projectleider
Ton Satink

Onze partners

De onderzoekslijn wordt georganiseerd door de opleiding Ergotherapie en het Lectoraat Neurorevalidatie van de HAN en is mogelijk gemaakt door SIA-NWO.

  • betrokken opleidingen

    Zoek je een studie die hierbij past? Dan is behalve de master Neurorevalidatie tevens de opleiding Ergotherapie de perfecte opleiding voor jou. 

Publicaties

Het onderzoeksproject 'Zelfregie in dagelijkse activiteiten' ontwikkelt ergotherapeutische kennis en producten voor cliënten, burgers, studenten, docenten en professionals. Regelmatig pubiceert het lectoraat hierover.

overleg met post-its

Resultaten

Het doel van het onderzoekproject is om kennis en producten te ontwikkelen die de zelfregie bij ergotherapie vergroten. 

Het project Eten met Lange Tanden is een project om ouderen die problemen hebben met mondgezondheid op te sporen.

Nieuws en artikelen

Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona
meter om enkel heen
null

In contact komen?

Het Lectoraat Neurorevalidatie

Doordat Nederlands vergrijst, zien we de komende jaren een toename van patienten met neurologische aandoeningen. Dat vraagt behalve om nieuwe revalidatietechnieken en behandelmethoden om goed opgeleide professionals. Dat vraagt om nieuwe kennis.

oude vrouw met stok met jonge vrouw met boodschappen in park

De HAN staat voor (zwaartepunt) Health

Met Health richt de HAN zich op het verkleinen van sociaal-economische gezondheidsverschillen. Mensen met een laag opleidingsniveau of inkomen leven korter én hebben een minder gezonde levensverwachting. In ons onderwijs en onderzoek hebben we aandacht voor deze verschillen, dit willen we doorgeven aan alle (toekomstige) professionals.

Ouderenzorg