HAN Connectr - Energy innovation

Op de Cleantech Park Arnhem heeft de HAN een hybride leerwerkomgeving waar studenten projecten doen voor bedrijven. Dat is de meerwaarde van deze bijzondere plek: het is niet op de campus, maar op een plek waar vele bedrijven zitten en waar samenwerken studenten makkelijker en natuurlijker is. Zo leren we allebei.

overview van de hal van HAN@Connectr
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Vanuit de directe samenwerking tussen werknemers van het bedrijf, docent-onderzoekers en studenten ontstaat een lerende gemeenschap waarin studenten leren, maar ook mensen uit het werkveld leren. Het doel is de energietransitie versnellen; de uitdagingen van de klimaatcrisis zijn immers urgent. We hebben innovatieve en integrale ideeën nodig én mensen om die te realiseren. Het fysiek samenbrengen van die ideeën en het samenwerken tussen die mensen draagt daar aan bij. Alleen met elkaar – bedrijven, onderzoek en onderwijs – kunnen we echt impact maken.

Team van HAN Connectr

Dit is het team dat vanuit de HAN bijna dagelijks werkt binnen Connectr. Heb je een vraag, neem dan contact op!

Iwan van Bochove

Community manager HAN@Connectr
automotive medewerker ivan van bochove

"Vormgeven van samenwerking tussen onderwijs-onderzoekers-bedrijven"

Suzanne Ezendam

Projectcoördinator Mobility Innovation Centre

Sjoerd Timmermans

Docent Academie Engineering en Automotive
3 april 2025 werd de eerste versie van de InfraWall geopend langs de A348. Gedeputeerde Ruitenberg van de Provincie Gelderland en Mark Hofman van de Verschilmakerij en Sjoerd Timmermans van de Academie Engineering en Automotive openden hem samen. Studenten ging na afloop ook nog in gesprek met de Gedeputeerde.

"Kennisinstellingen samenbrengen om de energietransitie te versnellen"

Leon Bunthof

Senior onderzoeker zonne-energie, duurzame warmteopwekking en duurzame energie in de gebouwde omgeving
Leon Bunthof bij scherm H2lab Waterstoflab IPKW

Leo Polak

Lector Balanced Energy Systems
Portretfoto van veertigjarige man met bruine ogen en snor met baard. Hij draagt een zwart t-shirt met logo van een pandabeer. Locatie-hal-R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

De mogelijkheden van waterstof

Nikola Pozderovic

Onderzoeker Lectoraat Balanced Energy Systems
Portretfoto van twintiger, man met bruine ogen en snor met baardje. Hij draagt een zachtgroen shirt. Locatie hal R26. Medewerker Lectoraat Balanced Energy Systems (BES)

Praktijkgericht onderzoek binnen zonne-energie (PVT, concentrated solar) en waterstoftechnologie (elektrolysers)

Richele Wind

Associate lector Biobased Technology
Associate lector Biodiscovery en coordinator HAN BioCentre Richele Wind

Met mijn ervaring op het gebied van industriële microbiologie en fermentatie wil ik bijdragen aan een duurzame en gezondere samenleving.

Ellen Burger

Coördinator master Circulaire Economie
Still Site Ellen Burger
Hybride leeromgeving
 

Mobility lab

Het Mobility lab verbindt het onderwijs en praktijkgerichte onderzoek met de behoefte aan innovatie- en business-development van het bedrijfsleven. Er worden niet alleen innovaties gerealiseerd maar het brengt ook het bedrijfsleven dichterbij de werknemers van de toekomst. Studenten van verschillende technische opleidingen van de HAN werken in het Mobility lab aan innovatieve mobiliteitsvraagstukken. De studenten volgen de hbo opleidingen automotive, werktuigbouw, elektrotechniek en industrieel product ontwerp.

H2demonstrator in de Hal van HAN@Connectr
Hybride leeromgeving
 

Hydrogen lab

Het Hydrogen lab is een shared facility test- en ontwikkelomgeving voor waterstofsystemen. Partijen die onderzoek willen doen en/of willen samenwerken kunnen ook terecht in het waterstoflab. Het lab wordt beheerd door de HAN en is een hybride leeromgeving waar studenten opdrachten doen samen of voor bedrijven.

kijkje in het waterstoflab van HAN@Coonectr met twee mannen, eentje die zit achter een computer en eentje die staat. Ze praten met elkaar
Hybride leeromgeving
 

Biobased lab

Van een machine die onderdelen uit elkaar trekt om de sterkte van biobased lijm te testen tot hightech vloeistofchromatografie om stoffen te scheiden. Het Biobased lab op Connectr staat vol met handige apparatuur. En het mooiste zijn natuurlijk de bioreactoren. Daar kunnen we gericht micro-organismen in kweken voor het maken van biobased building blocks en materialen.

twee studenten en hun begeleider in een laboratorium
Hybride leeromgeving
 

Master Circulaire Economie

Bedrijven en organisaties willen en moeten duurzamer ondernemen. Niet alleen kijken naar financieel resultaat, maar ook naar mens en milieu. De grote vraag is alleen: hoe? Organisaties staan te springen om professionals die hen kunnen ondersteunen om stappen in de gewenste richting te zetten. Als Master Circulaire Economie weet jij hoe je duurzaamheidsvraagstukken aanpakt en weet je mensen mee te krijgen in de veranderingen. Jij wordt die change agent die bijdraagt aan de transitie naar een circulaire economie.

Je kunt deze master in voltijd of deeltijd volgen.

Studenten van de master circulaire economie die op het plein van HAN@Connectr zitten.

Shared Facilities

De faciliteiten die wij als HAN hebben, delen we graag met onderzoekers en bedrijven. Wil je meer weten, neem dan contact op via see@han.nl.

Impressie Connectr Shared Office, IPKW, energietransitie

Connectr - Energy innovation

Connectr verbindt Arnhem op de uitdagingen van de energietransitie. 2030 is morgen. De energietransitie heeft een schaalsprong nodig, wat vraagt om het versneld toepassen en opschalen van innovaties. Met een Innovatieprogramma, Innovatielab, Shared Facilities en de Kernorganisatie helpt Connectr. Innovaties worden vanuit Connectr direct getest, gedemonstreerd en in de praktijk gebracht, om van daaruit te groeien. Door impact te realiseren op zowel de energietransitie als de (regionale) economie, en door human capital aan techniek te verbinden, zorgen we voor oplossingen.

Connectr Innovatielab wordt gebouwd, het startsein is gegeven (NH)