Professionele Dialoog

Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

Startdatum is nog niet bepaald

Leraren kunnen zich beter blijven ontwikkelen vanuit de eigen beroepspraktijk als zij vaardig zijn in het voeren van een professionele dialoog met elkaar. Dat gaat verder dan de oude opvattingen over de rol van zender en ontvanger.

In het kort

  4 dagdelenDuur
  12 uurContacturen
  € 295,-Kosten
  hbo+Niveau

Voor wie

Deze training is bedoeld voor leerkrachten die al dan niet een student begeleiden, mentoren van toekomstige leraren. De training is gericht op begeleidingsvaardigheden. De bestaande mentortraining is vanuit de nieuwste inzichten herijkt.  

Programma

Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

Basisprincipes van communicatie: Zenden, ontvangen, aspecten van de boodschap, feedback en ruis. Hoe rekening te houden met de zogenaamde axioma’s?

Relatie opbouwen: Hoe doe je dat? De positie van de mentor ten opzichte van de student: de professionele dialoog en evenwaardigheid als uitgangspunt. Koppeling naar de basisbehoeften van mensen: relatie, autonomie en competentie. Ook koppeling met uitgangspunten van transactionele analyse (inzicht in gedrag en communicatie).

Basisvaardigheden: Luisteren, samenvatten en doorvragen. Aandacht voor de vaardigheid het stellen van ‘vragen-die-raken’. Op gang brengen van reflectie n.a.v. feedback. Zowel bij de student als bij de mentor zelf. Ontwikkelingsgerichte gespreksvoering volgens het TROJKA-model. Concreet maken van ontwikkeldoelen. 

Werkwijze

De training bestaat uit vier bijeenkomsten, ieder van drie uur. De verschillende onderwerpen worden zowel via informatieoverdracht behandeld als door ervarend oefenen. En door leren van en met elkaar.

Als voorbereiding op de bijeenkomsten verdiept de deelnemer zich in de theorie en reflecteert op situaties binnen zijn eigen beroepspraktijk. Tevens maakt hij een opname waarin hij de kennis en vaardigheden binnen gesprekken toepast. Deze wordt dan ook in de laatste bijeenkomst gebruikt. Een ontwikkelingsgericht assessment is verplicht.

In overleg kan deze training ook als incompany training worden aangeboden.

Snel antwoord

Vragen over de Pabo?
Stel je vraag aan HAN Pabo Academie. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500