Post-hbo Adviseur Inclusie

twee mensen in gesprek in een gesprekskamer, waarvan een iemand achter haar laptop
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Startdatum is nog niet bepaald

Wil jij jouw organisatie inclusiever maken? Tijdens de post-hbo Adviseur Inclusie leer je op strategisch én uitvoerend niveau te analyseren waar je organisatie staat en wat er nodig is om inclusiever te worden. Aan de hand van je eigen beroepspraktijk werk je toe naar een concreet implementatieplan.

In het kort

  6 maandenDuur8 lesdagen
  14.30-21.30 uurLestijdenWoensdagen
  hbo+Niveau
  € 3950,-Kosten Vrij van btw, inclusief certificering, catering en avondmaaltijd

Door de overgang naar een nieuw inschrijvingssysteem hebben we helaas te maken met een storing waardoor niet elke aanmelding goed wordt verwerkt. Ervaar jij problemen met aanmelden? Stuur een mail naar ask@han.nl en vermeld daarin je naam, telefoonnummer en vooropleiding. Dan zetten wij jouw aanmelding zo snel mogelijk in gang. Onze excuses voor het ongemak.

Dit is de eerste en enige opleiding in Nederland waar HR-professionals, werkgevers, ondernemers en arbeidstoeleiders samen worden opgeleid met als gezamenlijk doel: organisaties (meer) inclusief maken. Tijdens de opleiding leer je met en van elkaar en elkaars perspectieven. Aan het eind van deze opleiding heb je een concreet advies en implementatieplan om een organisatie (meer) inclusief te maken. Je leert, je doet, je hebt impact!

Voor wie is de post-hbo Adviseur Inclusie?

Jij wilt jouw steentje bijdragen aan een meer inclusieve samenleving. Je werkt als HR-professional, werkgever, ondernemer of arbeidstoeleider. Je hebt of groeit naar een positie waarin je de mogelijkheid hebt bij te dragen aan een (meer) inclusieve organisatie. Je hebt hbo werk- en denkniveau.

Programma

Gedurende een half jaar kom je driewekelijks naar een (fysieke) bijeenkomst waar je in een kleine groep van ongeveer 12 deelnemers bijgeschoold wordt in relevante inhoudelijke kennis. We stimuleren je om deze kennis direct toe te passen in je eigen beroepspraktijk. 
Het analyseren van een organisatie volgens het 7S model van McKinsey loopt als een rode draad door de opleiding heen. Je doet kennis op over waar en hoe organisaties meer inclusief kunnen worden. Je krijgt tools en analysemethoden aangereikt die relevant zijn voor het (meer) inclusief maken van organisaties. Deze pas je direct toe op je eigen organisatie, of een van de organisaties waarvoor je werkt.
Je doet advies- en verandervaardigheden op die relevant zijn voor het (meer) inclusief maken van organisaties.  Je leert meer over veranderkunde en hoe je een gedragen advies en implementatieplan opzet, inclusief financiële onderbouwing. Zo kun je daadwerkelijk impact hebben.
Daarnaast word je geschoold in baancreatie, in arbeidsontwikkeling en sta je stil bij de behoeftes en aandachtspunten van verschillende doelgroepen. Na afronding van de opleiding ben je inhoudsdeskundige. En neem je moeiteloos de rollen van analist, adviseur en veranderaar op je! 

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de post-hbo Adviseur Inclusie? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de post-hbo Adviseur Inclusie? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Human Resource Management? Denk dan bijvoorbeeld aan de opleidingen Strategisch HRMAdviseur Duurzame Inzetbaarheid of Employee Experience. Op deze overzichtspagina vind je het gehele aanbod aan (post-)hbo opleidingen en cursussen op HRM-gebied bij de HAN.

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal