Dit leer je bij de Master Sport- en Beweeginnovatie

Wil jij mensen beter laten presteren binnen het domein sport, bewegen en gezondheid? Dé oplossing bieden voor sociaal maatschappelijke vraagstukken zoals obesitas en eenzaamheid? Met de Master Sport- en Beweeginnovatie onderzoek en implementeer je (sport)innovaties en verbind je sport met de maatschappij.

Studenten aan lange tafels met laptop

CoronamaatregelenStuderen in coronatijd

Het afgelopen jaar stond in het teken van (deels) online studeren. Hoe zal dat komend studiejaar zijn? Dat weten wij ook nog niet precies. Het ziet ernaar uit dat we elkaar steeds meer op Papendal kunnen ontmoeten. Als nieuwe student krijg jij voorrang om zoveel mogelijk lessen te volgen op Papendal. Zo kunnen we elkaar leren kennen. Lukt dat niet, dan doen we er alles aan om het online zo goed mogelijk te regelen.

Studenten op bank kijkend naar elkaar

3 fases in 1 jaar De opbouw van de hbo sportmaster

De 1-jarige Voltijd Master Sport- en Beweeginnovatie bestaat uit 3 fases. Tijdens de opleiding bedenk, onderzoek en test je nieuwe ideeën. Ook realiseer je een concreet innovatieproject op het gebied van sport en bewegen. Je hebt les op Papendal, hét hart van de Nederlandse topsport. Daarnaast leer je in de praktijk op je praktijkleerplek. Samen zorgen we ervoor dat je die plaats voor aanvang van je studie hebt gevonden. De opleiding heeft daarvoor plaatsen in het werkveld beschikbaar. De totale studiebelasting is zo'n 40 uur per week. In de praktijk heb je ongeveer 2 dagen les op Papendal en 3 dagen leer je in de praktijk.

student schrijft

PraktijkleerplekkenPraktijkplek voor sportinnovatie

Je gaat aan de slag bij een praktijkleerplek, waar je aan een innovatieproject werkt. Bijvoorbeeld een sportinnovatie. Daar ben je minimaal 2 dagen in de week mee bezig. Hier komen theorie en praktijk samen. Deze praktijkplek kunnen wij je aanbieden, maar je kunt ook zelf op zoek naar een geschikte praktijkplek. 

student en docent pratend in de gang

Studieprogramma master over sportinnovatie

Ervaringen van sportmaster studenten en hun werkgevers

 • Merlijn Snijders, consulent Lekker Fit! Bij de gemeente Rotterdam

  Met zijn masterproject SmartBreaks probeert Merlijn overgewicht bij kinderen te verminderen. “Inmiddels ben ik een van de projectleiders. Die promotie heb ik echt te danken aan de masteropleiding. Ik kan en durf nu groter te denken.”
 • Annemarie Wulffraat, programmamanager Lekker Fit! bij de gemeente Rotterdam

  Annemarie is blij met Merlijns ontwikkeling. “Hij heeft een bredere kijk en denkt nu vanuit modellen en aanpakken die elders goed werken. Hij is een steeds nadrukkelijkere rol gaan spelen in ons overleg. Je merkt dat hij inhoudelijk gegroeid is.” 
 • Boukje Smeets, ontwikkelaar hockeygame

  Boukje ontwikkelt voor haar master een game om meer jongens aan het hockeyen te krijgen. “Ik leer doelen stellen, reflecteren en strategisch handelen. Met het onderzoek wat ik nu doe, maak ik straks de goede keuzes in de ontwikkeling.” 
 • Gabriëlle Van Doorn, projectleider diversiteit bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond

  “Boukje is heel praktijkgericht. Dat is verfrissend, omdat onderzoekers de praktijk nog wel eens uit het oog verliezen. Ze is heel bewust bezig met haar onderzoeksmethode en heeft tijdens het onderzoeken en ontwikkelen al aan het draagvlak gewerkt.” 

Waarom deze master?Daarom de HAN Master Sport- en Beweeginnovatie

De verbinding met de beroepspraktijk! Dat is de kracht van onze HAN master. Al doende leer je. Met als resultaat: je mastertitel en een grote hoeveelheid ervaring. Tel daarbij op persoonlijke coaching, korte lijnen, kleinschaligheid en hoge kwaliteit. Dan weet je: de Hbo master voor sportinnovatie van de HAN werkt!

drie studenten lachend

Jouw toekomst met de Voltijd Master Sport- en Beweeginnovatie

Wil jij later aan de slag bij een sportkoepel, een onderwijsinstelling of liever als zelfstandig ondernemer? De wereld ligt voor je open met deze 1-jarige hbo master sport en bewegen.

studenten zittend na sporten