Dit is je studie

Met de HAN Master Sport- en Beweeginnovatie werk jij mee aan de oplossing van sociaal maatschappelijke vraagstukken zoals obesitas, vergijzing en vereenzaming. Je onderzoekt en implementeert innovaties en verbindt sport met de maatschappij. Je brengt beweging in mensen én in je eigen ontwikkeling.


3 fases in 1 jaar De opbouw van je studie

De Master Sport- en Beweeginnovatie voltijd bestaat uit 3 fases, verdeeld over 1 jaar. In je opleiding bedenk, onderzoek en test je nieuwe ideeën en realiseer je een concreet innovatieproject op het gebied van sport en bewegen. Je hebt les op Papendal, het hart van de Nederlandse topsport. Daarnaast leer je in de praktijk op je praktijkleerplek. Samen zorgen we ervoor dat je die plaats voor aanvang van je studie hebt gevonden. De opleiding heeft daarvoor plaatsen in het werkveld beschikbaar. De totale studiebelasting is zo'n 40 uur per week. In de praktijk heb je ongeveer 2 dagen les op Papendal en 3 dagen leer je in de praktijk.

PraktijkleerplekkenWelke praktijkleerplek kies jij?

Je gaat aan de slag bij een praktijkleerplek, waar je aan een innovatieproject werkt. Je bent hier minimaal 2 dagen in de week mee bezig. Hier komen theorie en praktijk samen. Deze praktijkplek kunnen wij je aanbieden, maar je kunt ook zelf op zoek naar een geschikte praktijkplek. 

student en docent pratend in de gang

Studieprogramma

Ervaringen van studenten en werkgevers

 • Merlijn Snijders, consulent Lekker Fit! Bij de gemeente Rotterdam

  Met zijn masterproject SmartBreaks probeert Merlijn overgewicht bij kinderen te verminderen. “Inmiddels ben ik een van de projectleiders. Die promotie heb ik echt te danken aan de masteropleiding. Ik kan en durf nu groter te denken.”
 • Annemarie Wulffraat, programmamanager Lekker Fit! bij de gemeente Rotterdam

  Annemarie is blij met Merlijns ontwikkeling. “Hij heeft een bredere kijk en denkt nu vanuit modellen en aanpakken die elders goed werken. Hij is een steeds nadrukkelijkere rol gaan spelen in ons overleg. Je merkt dat hij inhoudelijk gegroeid is.” 
 • Boukje Smeets, ontwikkelaar hockeygame

  Boukje ontwikkelt voor haar master een game om meer jongens aan het hockeyen te krijgen. “Ik leer doelen stellen, reflecteren en strategisch handelen. Met het onderzoek wat ik nu doe, maak ik straks de goede keuzes in de ontwikkeling.” 
 • Gabriëlle Van Doorn, projectleider diversiteit bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond

  “Boukje is heel praktijkgericht. Dat is verfrissend, omdat onderzoekers de praktijk nog wel eens uit het oog verliezen. Ze is heel bewust bezig met haar onderzoeksmethode en heeft tijdens het onderzoeken en ontwikkelen al aan het draagvlak gewerkt.” 

Jouw toekomst met de Voltijd Master Sport- en Beweeginnovatie

Wil jij later aan de slag bij een sportkoepel, een onderwijsinstelling of liever als zelfstandig ondernemer? De wereld ligt voor je open met deze master!

student en docent pratend in de gang