Dit is je studie

Na 2,5 jaar bent u breed opgeleid als physician assistant (PA). De opleiding heeft een algemeen medisch programma. Daarnaast werkt u aan uw persoonlijke leerplan via praktijkleren. In de afstudeerfase doet u onderzoek en implementeert u een innovatie in uw eigen beroepspraktijk.

studenten overleggen

De opbouw van uw studie

De Master Physician Assistant duurt 2,5 jaar. U bent fulltime met de studie bezig. U heeft elke week 1 dag les. Daarnaast heeft u 4 praktijkdagen: 2 dagen op uw eigen werkplek en 2 dagen op een stageplek. De totale studiebelasting is 150 EC. U vergroot uw medische kennis én leert onderzoeken en innoveren. Heeft u nog vragen over de opleiding? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met u in gesprek.

docent legt uit

Programma

De Master Physician Assistant focust op medische deskundigheid, communicatie, ethisch handelen, samenwerken, kwaliteitszorg, onderzoek en ontwikkeling. Deze opbouw komt overeen met de internationaal geldende standaard: de Canadian Medical Education Directives for Specialists.

Diploma voor 56 nieuwe physician assistants Afstudeerprojecten in beeld

Ondanks de coronacrisis hebben 56 zorgprofessionals de Master  Physician Assistant met succes afgerond. Een mijlpaal! En een lustrum, want het is het 15de cohort dat is afgestudeerd! Waar deze nieuwe PA's werken? Welke onderzoeken ze hebben gedaan en met welke resultaten? 

276374 Compilatie afgestudeerde PA's voorkant abstractboekje MPA

Normen Hemmink, physician assistant bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk Ervaringen van studenten en werkgevers

Al tijdens de opleiding ervoer Normen profijt van zijn opleiding. “Ik werd al snel ingeschakeld om de anesthesist bij routinematige handelingen te vervangen. Ik ben blij met deze bredere verantwoordelijkheid.” 

Ria Huntink, anesthesioloog, werkgever van Normen Hemmink Ervaringen van studenten en werkgevers

“Toen Normen begon met de masteropleiding, was PA een vrij onbekende functie in de Nederlandse praktijk. Al tijdens zijn opleiding liet hij zien dat een PA-functie absoluut meerwaarde heeft. We zijn erg blij met deze aanvullende expertise op onze afdeling.” 

werken op laptop

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat u wilt en moet weten over de HAN duale Master Physician Assistant.  

studenten overleggen