Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • 22nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst als Master in de Molecular Life Sciences

Na jouw master heb je kennis van en ervaring met onderzoek, productontwikkeling en projectmanagement. Bovendien weet jij van wet- en regelgeving, kwaliteitszorg, patenten, bio-informatica, statistiek en business development. Jij bent de gewilde schakel tussen lab en management, wetenschap en praktijk.

436027 Studenten master Life Sciences Alain Barhasima en Dat Le werken in een biologielab. Op de rug Lisan Scholten

Functies

Door je brede kennis en vaardigheden heb je alle tools voor het zelfstandig plannen en uitvoeren van onderzoeks- en ontwikkelprojecten. Je kunt aan complexere taken werken en meer verantwoordelijkheid nemen vergeleken met de afgestudeerde bachelor.

Met jouw mastergraad kun je in diverse functies aan de slag zoals (junior) projectleider, projectmanager, labmanager of (associate) scientist. Je hebt de basis om in de toekomst door te stromen naar diverse andere functies.

Je kwalificaties sluiten het beste aan bij het bedrijfsleven, maar ook in andere (toepassingsgerichte) onderzoeksinstellingen kun je aan de slag. Met de Master of Science op zak kun je ook een promotietraject starten in het toepassingsgerichte onderzoek. De mastergraad opent deuren naar diverse organisaties en boeiende functies met meer verantwoordelijkheid.

436030 Studenten master Molecular Life Sciences Jayashree Jayachandran, Maria Paladino en Tereza Muchova in een biologielab

Waar kun je werken?

Werkgevers van onze afgestudeerden zijn biotech bedrijven en onderzoeksinstellingen op het gebied van life sciences, zoals:

MSD animal Health
Enough - biotech enterprises
Charles River
Nutrilab
Radboudumc
Genmab
Enzyre
Wageningen University & Research

De meerwaarde van een master voor je werk

Je hebt een schat aan inhoudelijke kennis én praktische expertise. Je bent breed inzetbaar en kunt zelfstandig aan complexe taken werken. Zo draag je direct bij aan de efficiënte realisering van projecten in jouw beroepspraktijk. Wil je weten of de master bij jou past?

Praktische informatie
 

Wat je moet weten voor je begint

Alles wat je moet en wilt weten over de voltijd Engelstalige Master Molecular Life Sciences.

machine klaarmaken in lab