Master Molecular Life Sciences Deeltijd

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 18nov
  Online Open Avond
  18:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2021

In de biotechnologie, farmaceutische industrie en medische wereld is grote behoefte aan professionals die wetenschappelijk onderzoek in de praktijk kunnen brengen. Wil jij meer kennis, vaardigheden en verantwoordelijkheden? Dan is de (Engelstalige) Master Molecular Life Science wat voor jou.

Waarom de deeltijd Master Molecular Life Sciences?

Topopleiding

De Master Molecular Life Sciences is voor de 7e keer op rij benoemd tot Topopleiding (Keuzegids Masters 2019).

De laatste inzichten

Je leert de laatste inzichten vanuit HAN BioCentre: het expertisecentrum voor biotechnologie en analyse.

Praktijkgericht leren

Alles wat je leert kun je direct toepassen in je eigen werkomgeving. Zo werk je aan concrete innovaties.

Grotere kansen op de arbeidsmarkt

Na de master kun jij zelfstandig aan complexe taken werken en ben je breder inzetbaar in projecten.

Regelmatige assessments

Externe adviseurs beoordelen het lesprogramma regelmatig op relevantie voor de biotechnologie sector.

Linking pin tussen theorie en praktijk

Jij bent de verbindende schakel tussen analisten en projectleiders, afdelingen, theorie en praktijk.

Vergroot je mogelijkheden

Je verrijkt jouw kennis van moleculaire en celbiologie, biochemie, biotechnologie, statistiek, bio-informatica, immunologie, vaccin-, medicijn- en diagnostische testontwikkeling. Je leert meer over het uitzetten van experimentele en projectstrategieën, wetenschappelijk schrijven en de projectorganisatie. De Engelstalige Master Molecular Life Sciences opent deuren, binnen of buiten de eigen organisatie.

Vaardigheden

Dit zijn vaardigheden die je zoal leert:

 • Onderzoeksvaardigheden en kennis van productontwikkeling
 • Vaardigheden in het ontwikkelen en uitvoeren van projecten
 • Data analyse en Bio-informatica

Beroepen

Deze functies sluiten bij je opleiding aan:

 • junior projectleider
 • labmanager
 • (associate) scientist

Waarom investeren in een master?Voor werkgevers

Met de ervaring die masterstudenten opdoen in de beroepspraktijk, brengen ze ook actuele casuïstiek de opleiding in. Datgene wat er speelt in het werkveld, moet terugkomen in het curriculum van de HAN Masterprogramma’s.

Laat je inspireren!Kirsten Vlaanderen, research analist

"Ik studeer parttime aan de HAN naast mijn baan bij CERTE Medische Microbiologie als research analist. Hier ontwikkel ik samen met mijn collega’s diagnostische testen om infecties met micro-organismen in patiënten aan te kunnen tonen. Een groot deel van deze testen bestaat uit PCR assays, maar de ontwikkelingen gaan snel en dus focussen we ons nu ook op Next Generation Sequencing (NGS). Tijdens de opleiding is mijn moleculaire kennis vergroot en werd duidelijk dat het toepasbaar is in zeer veel verschillende werkvelden en banen. De opleiding is erg praktisch doordat we de theorie dienen toe te passen tijdens het maken van opdrachten en we relatief weinig tentamens hebben. Deze manier van leren vind ik erg prettig en komt overeen met hoe het er op mijn werk aan toe gaat. Tevens heb ik geleerd mijn eigen projecten te beheren, projectplannen te schrijven en resultaten om te zetten in wetenschappelijk rapporten. Kortom allemaal tools die ik goed kan gebruiken."

'Alles wat je nodig hebt om naar een hoger niveau te komen binnen je werk zit in de master'Xavier Gallego y van Seijen, docent

Een nieuwe uitdaging?Blijf jezelf ontwikkelen

'Wat ik van de opleiding had verwacht, is uitgekomen' Sven van der Kooi

'Ik had bij begin van de opleiding al veel verantwoordelijkheid in mijn baan als Research Technician. Niettemin heb ik veel geleerd van deze master: de theoretische verdieping heeft me nieuwe inzichten in mijn werkveld gegeven. Ik heb nu meer overzicht en kan in nieuwe situaties teruggrijpen op een stevige theoretische achtergrond. De project management cursus en het werken aan mijn soft skills waren een waardevolle aanvulling voor mij. Wat ik van de opleiding had verwacht, is uitgekomen. Door de opleiding kan ik me in een breder gebied bewegen en heb ik de overstap gemaakt naar een nieuwe uitdaging. Ik ben nu productiespecialist bij MSD Animal Health.'

Master Molecular Life Sciences deeltijd aan de HAN

De Master Molecular Life Sciences bestaat uit 7 modules. Je leert projecten te plannen en uit te voeren in verschillende fases van toegepast onderzoek en productontwikkeling in de life sciences. Ben je net klaar met je bachelor en volg je de opleiding liever in voltijd? Dat kan ook.

Een kwestie van goed plannen Werk, privé en studie

Een studie combineren met werk en privé is voor iedereen even wennen. Maar als je het goed organiseert, gaat het makkelijker dan je denkt. En levert het je veel op!

Kies je studievorm

De Master Molecular Life Sciences is ook te volgen in voltijd. De opleiding duurt dan 2 jaar. Vraag je je af welke variant het beste bij jou past? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Echte projecten

 • Contaminaties detecteren op individueel eiwitniveau

  Wendy Pluk is research scientist bij Synthon en masterstudent Molecular Life Sciences. “Mijn afstudeerproject gaat over contaminaties (vervuilingen in de vorm van eiwitten) in een therapeutisch antilichaam dat wij produceren.”  
 • Nieuwe DNA-analysetechniek

  Adinda Diekstra, analist op de afdeling Genetica van het UMC St Radboud, onderzocht of de afdeling zou moeten investeren in een nieuwe DNA-sequencingtechniek voor de diagnostiek: het semi-conductor sequencing (Next Generation Sequencing).  

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Masters. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 0500

Volgende paginaDe inhoud van de Master Molecular Life Sciences deeltijd

Hoe gaat je studie er uit zien?