Master Molecular Life Sciences Deeltijd

Deeltijdstudenten werken samen in een laboratorium op de HAN.
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2024 en 1 september 2025

Ben je al analist in de Life Sciences en wil je doorgroeien met meer kennis en verantwoordelijkheid? Dan is de (Engelstalige) Master Molecular Life Sciences in deeltijd wat voor jou! Je leert hoe je projecten zelf kunt plannen en managen en past dit ook direct toe in je eigen werkveld.

Waarom de deeltijdstudie Master Molecular Life Sciences?

Praktijkgericht leren

Alles wat je leert kun je direct toepassen in je eigen werkomgeving. Zo werk je aan concrete innovaties.

Studenten master Life Sciences Alain Barhasima en Dat Le werken in een biologielab. Op de rug Lisan Scholten

Linking pin tussen theorie en praktijk

Jij bent de verbindende schakel tussen analisten en projectleiders, afdelingen, theorie en praktijk.

Studenten master Life Sciences Alain Barhasima en Dat Le werken in een biologielab. Op de rug Lisan Scholten

R&D skills en projectmanagement

Door het ontwikkelen van je skills in research & development, én project management leer je zelfstandig korte onderzoeks- en ontwikkelprojecten te plannen, uit te voeren en te managen.

Studenten master Life Sciences Alain Barhasima en Dat Le werken in een biologielab. Op de rug Lisan Scholten

De laatste inzichten

Je leert de laatste inzichten vanuit HAN BioCentre: het expertisecentrum voor biotechnologie en analyse, en door relevante lezingen en gastsprekers.

Studenten van de master Molecular Life Sciences Lisan Scholten, Nouhayla Belkassem en Jayashree Jayachandran overleggen tijdens een les

Grotere kansen op de arbeidsmarkt

Na de master kun jij zelfstandig aan complexe taken werken en ben je breder inzetbaar in projecten.

Docent Danial Godfrey en studenten Lisa Jansen, Nienke ten Cate en Dat Le van de voltijdopleiding Master Molecular Life Sciences overleggen tijdens een les

Waardering uit de beroepspraktijk

De skills die je leert tijdens de opleiding worden hoog gewaardeerd door het beroepenveld.

Docent Danial Godfrey en studenten Lisa Jansen, Nienke ten Cate en Dat Le van de voltijdopleiding Master Molecular Life Sciences overleggen tijdens een les

Ngan haalt haar masterdiploma in deeltijd

Meer weten?
 

Kom kennismaken

Past de opleiding Master Molecular Life Sciences bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond op 27 november 2024! Stel al je vragen aan docenten en studenten en proef meteen de sfeer op de campus in Nijmegen. Liever de online voorlichtingen vanuit huis volgen? Dat kan ook. 

Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt. 

Open Avond Arnhem. Een op een gesprek Ruitenberglaan 31, Arnhem
Jade van Rheenen over de master 

'Een investering voor het leven'

Jade van Rheenen is research analist bij het Erasmus MC. Haar collega Mickey (én vriend) was zo enthousiast over de master Molecular Life Sciences, dat Jade besloot contact op te nemen met de HAN. En er een dag colleges te volgen. Daarna wist ze: dit wil ik! De afstand Roosendaal-Nijmegen nam ze voor lief, al was de combi ‘oprecht zwaar’.

Lees het interview met Jade

Deeltijdstudent aan het woord

Xavier Gallego y van Seijen: 'alles wat je nodig hebt, zit in de opleiding'

Vergroot je mogelijkheden

Je verrijkt jouw kennis van moleculaire en celbiologie, biochemie, biotechnologie, statistiek, bio-informatica, immunologie, vaccin-, medicijn- en diagnostische testontwikkeling. Je leert meer over het uitzetten van experimentele en projectstrategieën, wetenschappelijk schrijven en de projectorganisatie. De Engelstalige Master Molecular Life Sciences in deeltijd opent deuren, binnen of buiten de eigen organisatie.

Vaardigheden

Dit zijn vaardigheden die je zoal leert:

 • Onderzoeksvaardigheden
 • Project- en productontwikkeling
 • Projectmanagement
 • Schrijfvaardigheden (o.a. wetenschappelijk)
 • Communicatievaardigheden en persoonlijke effectiviteit

Beroepen

Deze functies sluiten bij je opleiding aan:

 • Junior Projectleider
 • Labmanager
 • (Associate) Scientist
 • PhD-student
Waarom investeren in een master?
 

Voor werkgevers

De kennis en ervaring die studenten tijdens de opleiding opdoen, kunnen ze meteen toepassen in hun eigen praktijk. Daarmee zijn ze van toegevoegde waarde voor hun bedrijf/organisatie. 

Docent Danial Godfrey en student Carmen Stoffers van de opleiding Master Molecular Life Sciences
Laat je inspireren!
 

Kirsten Vlaanderen, research analist

,,Ik studeer parttime aan de HAN naast mijn baan bij CERTE Medische Microbiologie als research analist. Hier ontwikkel ik samen met mijn collega’s diagnostische testen om infecties met micro-organismen in patiënten aan te kunnen tonen. Een groot deel van deze testen bestaat uit PCR assays, maar de ontwikkelingen gaan snel en dus focussen we ons nu ook op Next Generation Sequencing (NGS).

,,Tijdens de opleiding is mijn moleculaire kennis vergroot en werd duidelijk dat het toepasbaar is in zeer veel verschillende werkvelden en banen. De opleiding is erg praktisch doordat we de theorie dienen toe te passen tijdens het maken van opdrachten en we relatief weinig tentamens hebben.

,,Deze manier van leren vind ik erg prettig en komt overeen met hoe het er op mijn werk aan toe gaat. Tevens heb ik geleerd mijn eigen projecten te beheren, projectplannen te schrijven en resultaten om te zetten in wetenschappelijk rapporten. Kortom: allemaal tools die ik goed kan gebruiken."

Kirsten Vlaanderen
Blijf jezelf ontwikkelen
 

Sven van der Kooi

,,Ik had bij begin van de opleiding al veel verantwoordelijkheid in mijn baan als Research Technician. Niettemin heb ik veel geleerd van deze master: de theoretische verdieping heeft me nieuwe inzichten in mijn werkveld gegeven. Ik heb nu meer overzicht en kan in nieuwe situaties teruggrijpen op een stevige theoretische achtergrond. 
 
De projectmanagementcursus en het werken aan mijn soft skills waren een waardevolle aanvulling voor mij. Wat ik van de opleiding had verwacht, is uitgekomen. Door de opleiding kan ik me in een breder gebied bewegen en heb ik de overstap gemaakt naar een nieuwe uitdaging. Ik ben nu productiespecialist bij MSD Animal Health."
Kirsten Vlaanderen

Integratie in de eigen beroepspraktijk

 • Wendy Pluk van Byondis: Mijn collega’s van ‘downstream processing’ hebben veel profijt van mijn onderzoek'

  Wendy Pluk werkte als research scientist bij Synthon, nu Byondis, en studeerde Molecular Life Sciences. “Mijn afstudeerproject gaat over contaminaties (vervuilingen in de vorm van eiwitten) in een therapeutisch antilichaam dat wij produceren.”  

Kies je studievorm

De Master Molecular Life Sciences is ook te volgen in voltijd, dan combineren studenten het theorieprogramma met leren op een stageplek. Als deeltijdstudent combineer je het theorieprogramma met leren op je eigen werkplek. Verder zit er nauwelijks verschill tussen de twee opleidingsvarianten. De voltijd duurt 2 jaar en ook de deeltijdsstudenten kunnen de opleiding in 2 jaar afronden. Wil je als deeltijdsstudent de studielast wat meer spreiden? Dan kan dat op maat. Vraag je je af wat het beste bij jou past? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek aan?

Kirsten Vlaanderen

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Masters. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?
Volgende pagina
 

De inhoud van de Master Molecular Life Sciences deeltijd

Hoe gaat je studie er uit zien?