Master Begeleidingskunde Deeltijd

studenten lachen
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
  • Vraag een adviesgesprek aan
    Stel al je vragen aan een specialist
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 1 september 2024 en 1 september 2025

Verandering is een constante factor in organisaties. Met de Master Begeleidingskunde leer jij organisaties succesvol begeleiden naar vernieuwing. De Master Begeleidingskunde wordt aangeboden door Hogeschool Rotterdam in samenwerking met de HAN.

Samenwerking 

Hogeschool Rotterdam en Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

De Master Begeleidingskunde wordt aangeboden door Hogeschool Rotterdam in samenwerking met Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Informatie over de Master Begeleidingskunde kun je ook vinden op de website van Hogeschool Rotterdam. Aanmeldingen voor de master lopen via Hogeschool Rotterdam. 

Waarom een deeltijd Master Begeleidingskunde

Rotterdam of Nijmegen

Nijmegen of toch liever Rotterdam? Deze master heeft 2 locaties, zeg maar waar jij wilt leren!

Groenewoudseweg gebouw

Unieke opleiding

Master Begeleidingskunde van Hogeschool Rotterdam heeft een uitgesproken profiel en een eigen lectoraat

Flexibele leerweg

Jaar 1 is eigenstandig te volgen, los van Jaar 2 en de Afstudeerfase) en leidt tot 80% van de registratie als supervisor bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC).

studenten staan te praten

Master of Arts

Behalve de titel Master of Arts (MA), leidt Master Begeleidingskunde ook tot registraties als supervisor, coach en organisatiebegeleider bij de LVSC

Internationale kansen

Bij je diploma ontvang je een DS-label. Hiermee kun je de waarde van je diploma aantonen in het buitenland.

Concreet resultaat

Wat je leert bij Master Begeleidingskunde kun je direct toepassen binnen begeleiding en onderzoek in je eigen organisatie, theorie en praktijk lopen gelijk op.

Vergroot je mogelijkheden

Reorganisaties en transities zijn aan de orde van de dag. Of het nou gaat om een maatschappelijke organisatie of een commercieel bedrijf, vernieuwing is overal nodig om de concurrentie voor te blijven. En vernieuwing leidt tot onrust; rollen, structuur en cultuur staan op het spel. Een begeleidingskundige is op alle niveaus in een organisatie daarbij betrokken via begeleiding van individuele en collectieve leerprocessen. Via gedragen eigenaarschap van de direct betrokkenen creëert een begeleidingskundige duurzame verandering.

Vaardigheden

Dit zijn vaardigheden die je zoal leert:

  • transities begeleiden
  • supervisie
  • (team)coaching
  • organisatiebegeleiding
  • onderzoeksvaardigheden kwalitatief onderzoek
  • persoonlijke en professionele identiteitsontwikkeling
  • omgaan met tegenstrijdige belangen

Na je afstuderen

De opleiding richt zich op in de praktijk werkzame 'begeleiders' die complexe begeleidingsvraagstukken zowel programmatisch (d.w.z. operationeel, tactisch en strategisch) als op individueel, groeps- en organisatie- niveau kunnen beschouwen, analyseren en uitwerken. Dit kunnen adviseurs, managers, begeleidingskundigen, coaches of supervisoren zijn. De opleiding is ook geschikt voor professionals die zich willen bekwamen en willen doorgroeien naar een functie van senior begeleider of senior adviseur. Begeleidingskundige expertise kan gebruikt worden binnen functies als manager, projectmedewerker en projectmanager, HRM-functionaris, interim-manager, maar ook binnen functies op het gebied van deskundigheidsbevordering, organisatieadvies en organisatieontwikkeling en functies rondom begeleiding en ontwikkeling.

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 5 juni 2024 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

draw-cta-title

Deeltijd Master Begeleidingskunde

  • De Master Begeleidingskunde bestaat uit jaar 1, 2 en een afstudeerfase.​De begeleidingsvormen kennen een toenemende mate van complexiteit. In jaar 1 van de master ligt de nadruk op individuele leervragen en staat supervisie als begeleidingsvorm centraal. In jaar 2 en de afstudeerfase gaat de aandacht naar collectieve leervragen en begeleidingsvormen als (team)coaching en organisatiebegeleiding bij complexe begeleidingsvraagstukken binnen organisaties. 
  • In jaar 1 en jaar 2 en de afstudeerfase wordt tevens kwalitatief onderzoek (zoals fenomenologisch onderzoek, begeleidingskundig handelingsonderzoek) gedaan dat aansluit bij de begeleidingskundige praktijken die dan centraal staan.
33070 studenten lachen
Een kwestie van goed plannen 

Werk, privé en studie

Een studie combineren met werk en privé is voor iedereen even wennen. Gelukkig ben je met een HAN deeltijdstudie flexibel. Als je vooraf bedenkt hoe je 't kunt organiseren, pak je je nieuwe leven straks soepel op.

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

De inhoud van de Master Begeleidingskunde

Hoe gaat je studie er uit zien?

studenten lachen