Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00

Dit is je studie

In de deeltijd Master Begeleidingskunde leer je veranderprocessen begeleiden op alle niveaus. Je krijgt coaching-vaardigheden en leert alles over intervisie en supervisie. Je behaalt de titel Master of Arts (MA), en een supplement met een DS-label. Met dit Engelstalige document kun je de waarde van je diploma aantonen in het buitenland. Tijdens de masteropleiding werk je ook aan je LVSC-beroepsregistraties tot supervisor, coach en organisatiebegeleider.

studenten lachen

Een Master van 2,5 jaarDe opbouw van je studie

Je totale studie duurt 2,5 jaar. Het laatste halfjaar is de afstudeerfase waarin je je meesterproef doet. Je hebt om de 2 weken 2 dagen les, daarnaast leer je in de praktijk op je werk. Je studiebelasting is zo'n 20 uur per week. De totale EC is 66. 

studenten overleggen

Programma

De master heeft 3 leerlijnen die over beide jaren heenlopen. Jaar 1 draait vooral om individuele ontwikkeling, in jaar 2 werk je met teams en de organisatie. Met jouw begeleiding breng je mensen tot nieuwe inzichten en ideeën die uiteindelijk leiden tot verandering. Ook hou je je bezig met vraagstukken rondom thema’s als, inclusie en exclusie; eigenaarschap en vervreemding; persoonlijke en professionele identiteitsontwikkeling in organisaties.

Ervaringen van studenten en werkgevers''Mensen bepalen hun eigen ritme en tijd om tot inzichten te komen''

"De studie is een prachtige aanvulling binnen mijn huidige werk! Tot nu toe ervaar ik de opleiding als zeer inspirerend. Ook omdat de praktijk direct betrokken wordt bij het leren: wat we in de literatuur lezen, kunnen we direct in de praktijk toepassen."

studenten lachen

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de deeltijd Master Begeleidingskunde.  

studenten leggen uit