Voor je begint met Werktuigbouwkunde

Kom sfeer proeven tijdens de Open Dag voor Werktuigbouwkunde en maak kennis met je nieuwe leven. Loop eens een dagje mee, bijvoorbeeld. Studenten en docenten vertellen je graag alles over de opleiding en het studeren. En ja, ook over stappen in Arnhem. Je bent van harte welkom! 


Ask a studentStudenten Werktuigbouwkunde geven je tips en advies

Kom langs op de Open Dag

Weet je nog niet helemaal zeker naar welke hogeschool je gaat of twijfel je nog over je studie Werktuigbouwkunde? Kom gewoon een keer langs op de Open Dag van de HAN.  

Maak kennis met ons!  

  • Docenten vertellen wat je doet in de opleiding en studenten hoe zij het vinden.  
  • Je kunt roosters inzien en kijken welke vakken je gaat volgen.  
  • Kijk aan welke projecten studenten werken. 
  • Kom sfeer proeven in ons mooie gebouw. 
  • Stel al je vragen aan een studiecoach.  

TWIJFEL JE OF JE KIEST VOOR WERKTUIGBOUWKUNDE?
GA NAAR ONZE ONLINE OPEN DAG!


Vanwege de coronacrisis kunnen we geen fysieke Open Dag organiseren, maar kun je wel terecht op onze Online Open Dag pagina.

Kom proefcolleges volgenProefstuderen: student voor 1 dag!

Om de sfeer van het studeren goed te kunnen aanvoelen worden Proefstudeerdagen georganiseerd.

Maar helaas, een bezoek aan de HAN Campus zit er in verband met de coronacrisis nu niet in. Daarom is het voor deze opleiding voorlopig niet mogelijk om je aan te melden voor een Proefstudeerdag en deze te bezoeken.

Geef je creativiteit de vrije loop!Markt met vrije projecten

Studenten Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen lieten eind januari met trots hun eigen 'Vrij Project' zien aan docenten en mede-studenten. Op een leuke en gezellige projectenmarkt. De studenten vertelden graag over hun eigen ideeën en tastbare producten.

Extra leuk was 'Rijdend bierkratje', een Vrij Project van Lex van Duijnhoven, student Werktuigbouwkunde. Hij heeft een rijdend bierkratje ontworpen en gemaakt.

Zelfdragende carrosserie in 3D-printHuman Powered Vehicle: ontwerp van menselijke spierkracht

Human Powered Vehicle (HPV) is een met menselijke spierkracht aangedreven voertuig. De aandrijving van een HPV kan elektrisch zijn, maar alle energie die daarvoor nodig is, moet door de gebruiker zelf worden opgewekt. Dus geen batterijen, geen brandstof, maar puur natuur!

De opdrachtgever is ontwerper Michiel van der Kley, die bekend is als meubeldesigner en als ontwerper van de grootste 3D-geprinte betonnen fietsbrug ter wereld.

Het ontwikkelen van een HPV is een omvangrijke klus! Vandaar dat 16 studenten hieraan werken; 6 studenten Werktuigbouwkunde zijn verantwoordelijk voor de constructie. In dit geval een zelfdragende carrosserie, die is opgebouwd uit 3D-geprinte delen!

Verbeteren van producten in de zorgHealth Concept Lab

Het Health Concept Lab (HCL) is een werkruimte voor 2e-jaars studenten Industrieel Product Ontwerpen, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Een half jaar lang draaien ze projecten op het gebied van de zorg. 

Ook zijn andere opleidingen in het domein Health betrokken, zoals Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.

Het HCL is op de HAN in Arnhem. Hier komen ook opdrachtgevers en docent-onderzoekers om te overleggen. Studenten worden begeleid door onze docenten. Het zijn uitdagende multidisciplinaire opdrachten die de zorg kunnen verbeteren!

Samenwerkingsproject in beeldLaden elektrische voertuigen: maak een concept voor een testlab

Een aantal maanden onderzoek doen naar een toekomstige testfaciliteit voor het laden van elektrische voertuigen. Dat is de opdracht voor 2 studenten Elektrotechniek en 3 studenten Werktuigbouwkunde. Zij leren in multidisciplinair verband samenwerken aan een opdracht die bijdraagt aan een duurzame wereld.

De studenten Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde leveren een concept aan voor het testlab. Dat is een concept met waarin staat wat voor materialen opdrachtgever ElaadNL nodig heeft voor technische constructies.

De studenten berekenen wat voor gewicht en krachten die kunnen hebben. Dat is geschikt voor de werktuigbouwjongens. De elektrotechniekstudenten zijn meer bezig met de meetapparatuur, de software en de aansluiting.

HAN SolarboatStudenten racen met zelfgemaakte boten op zonne-energie

Thuis op de bank met de feitenEen handige factsheet

Nog een nachtje slapen over je keuze voor Werktuigbouwkunde? Of wil je het er nog eens met je ouders over hebben? Download dan de factsheet. Ook handig als je opleidingen wilt vergelijken!

Dit kun je verwachten: 

  • een korte beschrijving van de opleiding; 
  • een snel en beknopt overzicht van de studie; 
  • een voorbeeld van een lesrooster; 
  • praktische info over aanmelden. 

Vanaf september 2021Nieuw innovatielab gericht op energie en mobiliteit

In september 2021 moet het Innovatielab openen gericht op Energie en Mobiliteit. Momenteel wordt er druk gewerkt aan ontwerp en invulling. Maar tot het zover is, staan de hybride leeromgevingen op het IPKW in Arnhem, de locatie van het nieuwe lab op een externe campus van de HAN, allesbehalve stil.

In de hybride leeromgevingen werken studenten Automotive, Elektrotechniek, Industrieel Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde en Werktuigbouwkunde samen met onderzoekers en ondernemingen aan maatschappelijke vraagstukken.

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Klaar voor je nieuwe leven?Studeren is niet alleen studeren

Als je gaat studeren, wacht er een nieuw leven. Natuurlijk studeer je voor later. Maar je wilt het ook leuk hebben. Dat kan bij de HAN! De campus en de stad Arnhem bieden veel gezelligheid. Begin sowieso met de HAN intro. 

Hier gebeurt het!Samen op stap in Arnhem

Arnhem is een te gekke uitgaansstad. De Korenmarkt, leuke festivals, musea, restaurants, sportactiviteiten, de vele kroegen en cafés. Als je nog maar tijd hebt om te studeren!  

Alweer een keuze: wij helpen je.Op kamers of thuis blijven wonen?

Meer vrijheid of minder kosten? Zelf bepalen wat en wanneer je eet of lekker thuis aanschuiven? De keuze tussen op kamers gaan en thuis blijven wonen is niet altijd gemakkelijk. Wij helpen je graag bij je keuze.

Praktische info

Alle facts & figures van de opleiding Werktuigbouwkunde staan hier op een rijtje.