Jouw toekomst met Verpleegkunde

Verpleeghuizen, de gehandicaptenzorg, de geestelijke gezondheidszorg, de thuiszorg. Allemaal plaatsen waar ze om hogeropgeleide verpleegkundigen staan te springen. Met je Bachelor of Nursing kun je alle kanten op!

student op bed met gips om been

Wat kun je worden met Verpleegkunde?

 • ehbo oefenen op pop

  Verpleegkundige

  Als verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de lichamelijke verzorging van patiënten. Je voert verpleegtechnische handelingen uit. Je geeft hen medicijnen. Je werkt met revaliderende, (chronisch) zieke of dementerende mensen. Je ondersteunt en begeleidt hen.

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een post-hbo opleiding of een master.

 • Master of Physician Assistent

  In deze master leer je een groot deel van de brede basisvaardigheden van een arts. Je kunt een arts daardoor ondersteunen door zelfstandig medische taken uit te voeren of een patiënt medicijnen voor te schrijven. Een professionele én persoonlijke uitdaging gegarandeerd! De master is een duale voltijdopleiding en duurt 2,5 jaar. 
 • Master Advanced Nursing Practice

  In deze master word je Verpleegkundig Specialist in een van de 5 patiëntencategorieën. Je kunt hiermee zelfstandig medisch voorbehouden handelingen indiceren en uitvoeren. Hiermee pas je goed binnen de taakverschuivingen in de zorg. De master is een duale voltijdopleiding en duurt 2 jaar.
 • Opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn

  Wil jij je kennis en ervaring delen met toekomstige professionals in de gezondheidszorg en welzijn? Volg dan deze opleiding tot docent! Je leert hoe je leerlingen en stagiaires begeleidt en opleidt en behaalt je 2e graads lesbevoegdheid. De opleiding is in deeltijd (20 uur per week) en duurt 4 jaar.  

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van de opleiding Verpleegkunde. 

foto vanuit controlecentrum