Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 8mrt
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00
 • 8mrt
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

Jouw toekomst met Social Work duaal

Start als leerling-medewerker. Terwijl je studeert, krijg je steeds meer verantwoordelijkheid. Na 4 jaar heb je je hbo-diploma én 4 jaar werkervaring! Met je kennis en ervaring in de sociale zorgsector, ben je nóg waardevoller voor werkgevers!

man pakt lachend foto van tafel

Beroepen

Met je hbo diploma Social Work kun je op allerlei plekken terecht. Afhankelijk van het profiel dat je hebt gekozen, kun je aan de slag in de jeugdzorg, de zorg of de maatschappelijke dienstverlening.

 • Ambulant gezinsbegeleider

  In deze functie bezoek je gezinnen die kampen met ernstige problemen. Denk aan huisvesting, financiën, persoonlijke relaties op opvoedingsproblemen. Jij zorgt voor een gezinsbegeleidingsplan en ondersteunt alle gezinsleden.

 • Agogisch medewerker GGZ

  Als agogisch medewerker werk je in de geestelijke gezondheidszorg of in de verslavingszorg. Je helpt bijvoorbeeld mensen die die lang verslaafd zijn geweest, eenzaam zijn of weinig inkomen hebben. Jij helpt ze hun leven weer op de rit te krijgen. Bijvoorbeeld door ze te ondersteunen bij dagelijkse bezigheden en een behandelplan op te stellen om hun doelen te bereiken.

 • Jongerenwerker

  Als jongerenwerker organiseer je verschillende activiteiten voor jongeren, zodat zij hun tijd na school nuttig kunnen besteden. Je begeleidt ze in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld in vrije tijd, school, werk, wonen en geld. Je hebt veel contact met jongeren. Daarom moet je goed kunnen communiceren en luisteren.

 • Pedagoog

  Als pedagoog is het aan jou de taak om ervoor te zorgen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Je adviseert en begeleidt ouders, kinderen en betrokken instanties. Dit kan gaan om “gewone” situaties, zoals ouders leren om te gaan met pubers. Maar ook over moeilijkere omstandigheden, zoals kinderen met ADHD.

 • Sociotherapeut

  Een sociotherapeut werkt met groepen cliënten in de geestelijke gezondheidszorg. Door structuur, duidelijk en veiligheid te bieden, probeer je een ideale omgeving te creëren voor mensen die in therapie zijn. Zodat ze in alle rust kunnen genezen of leren omgaan met hun ziekte of handicap.

Werk aan de winkel voor social workersDe toekomst van Social Work

Met 1,2 miljoen arbeidskrachten is de zorgsector ook de grootste werkgever van Nederland. Juist in deze sector ontstaat in de nabije toekomst een tekort aan personeel. Als ondernemende, bijgeschoolde professional ben jij een belangrijke speler in het werkveld.

Doorstuderen

Met je duale opleiding Social Work heb je al een streepje voor op de arbeidsmarkt. Wil je na je bachelor nog specialiseren? Of wil je meer de breedte in? Mogelijkheden genoeg!

 • Master Social Work

  De Master Social Work leidt jou op tot de schakel tussen uitvoering en beleid. Je leert actief problemen, behoeften en kansen te signaleren in de huidige maatschappij. Je levert actief een bijdrage aan professionalisering van zowel het sociaal werk als sociaal werkers. Je volgt de master 2 jaar lang, 20 uur per week. Deze opleiding is dus te volgen naast je werk.
 • Master Begeleidingskunde

  De Master Begeleidingskunde (Master Human & Organizational Behavior) leidt je op tot professioneel begeleider op alle niveaus in een organisatie. De opleiding duurt 2,5 jaar, 22 uur per week. Je kunt hem volgen aan de HAN of in Rotterdam.
 • Master Pedagogiek

  Bij de Master Pedagogiek ontwikkel je jezelf tot pedagogisch generalist die verbindingen weet te leggen tussen management en werkvloer, visies en methodieken. Je volgt de master 22 uur per week, voor 2,5 jaar.

Volgende paginaDit moet je weten voor je begint

Praktische informatie over selectie, toelaten en aanmelden.

overleg tussen studenten in de klas