Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in
 • Rondleidingen
  Krijg een persoonlijke rondleiding

Jouw toekomst met hbo-opleiding Ondernemerschap & Retail Management

Jouw toekomst is een eigen onderneming starten of ondernemende manager worden. Dat kan met elk product of dienst en binnen elke sector zijn – van mode en sport tot elektronica of gezondheidszorg. Voor mensen met een creatieve en ondernemende geest is er in ieder geval altijd werk!

ORM studenten aan het werk in broedplaats

Wat kun je worden met de opleiding Ondernemerschap & Retail Management

Met deze opleiding leg je een brede basis om aan de slag te gaan als ondernemer of ondernemende manager.

 • Zelfstandig ondernemer

  Is eigen baas zijn iets voor jou? Start je eigen bedrijf. Of neem een bedrijf over. Je hebt lef en geeft niet zomaar op. Je durft risico's te nemen. Je ziet niet alleen kansen, je pakt ze ook. Als zelfstandig ondernemer heb je alle touwtjes in handen.

 • Ondernemende manager

  Als ondernemende manager ontwikkel je nieuwe kansen en business modellen voor je werkgever. Met een brede blik verbind jij de losse eindjes. Jij komt steeds met nieuwe inzichten en ideeën voor nieuwe producten of diensten. Je werkt dan misschien wel voor een baas, maar je bent een echte ondernemer.

 • Franchisenemer

  Start een eigen winkel als franchisenemer. Grapedistrict, Subway, Yarden, Bruna! Word ondernemer onder de vleugels van een succesformule.

 • Bedrijfsleider

  Verkoper, manager, klantadviseur, coach en motivator! Een bedrijfsleider is van alle markten thuis.

Aan de slag met ondernemerschap!Vooral de verbinding met de praktijk vond Boyan leuk

Boyan Phoelich heeft zijn afstudeerstage gelopen bij VolkerRail in Utrecht, een van de grote spooraannemers in Nederland. En nu werkt hij daar: als Accountmanager voor de business unit Systems. Hij heeft veel gehad aan de opleiding Ondernemerschap & Retail Management. ‘Ik gebruik nog dagelijks dingen die ik vanuit de opleiding heb geleerd!’

Ondernemerschap & Retail Management Boyan Phoelich werk

Dromen worden werkelijkheid met ORM‘De opleiding heeft me handvatten gegeven om mijn droom te realiseren.’

Bo van Gaal droomde al jaren van haar eigen onderneming. Maar geen universitaire studie kon haar interesse wekken. Ondernemerschap & Retail Management wel! ‘Door de praktische aanpak in combinatie met de theoretische kennis leek het mij de perfecte opleiding om uiteindelijk mijn droom te realiseren.’

Ondernemerschap & Retail Management Bo van Gaal werk Onder Ons

Doorstuderen

Wil jij na je opleiding Ondernemerschap & Retail Management verder studeren? Dit zijn een aantal mogelijkheden:

 • Strategic Management: Entrepreneurship track

  Deze opleiding maakt je expert op het gebied van ondernemerschap binnen zowel grote als kleine organisaties. Leer waar strategische kansen en uitdagingen liggen op ondernemersgebied; hoe je een ondernemersstrategie ontwikkelt die op deze kansen en uitdagingen inspeelt, en hoe je deze nieuwe business vervolgens succesvol in de organisatie zet.

 • Bedrijfskunde

  Waarom slaagt het ene bedrijf wel en gaat het andere in no time failliet? In de opleiding Bedrijfskunde leer je kritisch kijken naar hoe een bedrijf precies reilt en zeilt. Daarbij staan mensen, hun handelen en hun onderlinge zakelijke relaties centraal.  

 • Post-hbo Bedrijfskunde

  Voor iedereen die door wil groeien in een zwaardere managementfunctie. Je leert bedrijfsproblemen integraal en strategisch benaderen en je bedrijf op koers houden in een snel veranderende omgeving.

 • Master Marketing Management

  In deze master bestudeer je de kerntaken op het gebied van marketing management vanuit de economie, strategie en economische psychologie. Daardoor kom je het fijne te weten over marktsegmentatie, het gebruik van (online) marketinginstrumenten en hoe consumenten beslissingen nemen.

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Ondernemerschap & Retail Management.

praktijklokaal les, FEM