Dit is je studie MiZ

Leiding geven. Organiseren. Samenwerken. Ondernemen. Innoveren. Veranderen. Het zijn de belangrijkste thema's van je opleiding Management in de Zorg (MiZ). Je ontwikkelt je binnen 2,5 tot 4 jaar tot een zelfverzekerde, moderne leidinggevende in de sector zorg en welzijn.


Informatie voor nieuwe studentenStuderen in coronatijd

Door de coronamaatregelen ziet de start van jouw 1e studiejaar er net even anders uit dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Als 1e-jaarsstudent krijg jij wel voorrang om zoveel mogelijk lessen te volgen op de campus. Zo kunnen we elkaar leren kennen. Lukt dat niet, dan doen we er alles aan om het online zo goed mogelijk te regelen.

Meer algemene informatie over de start van jouw studiejaar vind je op han.nl/starten-corona.

GGM K33 kantine blauw zitje studente

De opbouw van MiZ aan de HAN

Propedeuse, hoofdfase en afstuderen: de deeltijdopleiding MiZ duurt 2,5 tot 4 jaar. Al kennis en kunde in huis? Verzilver je expertise en informeer naar de mogelijkheden om de opleidingsduur te verkorten. Een hbo- of wo-vooropleiding? Dan is het meestal mogelijk om een kortere route volgen. Je kunt bijvoorbeeld vrijstellingen krijgen voor je propedeuse en je minor. Heb je een mbo-diploma? Dan zijn er diverse mogelijkheden om de opleiding versneld te doorlopen. Met een intake wordt gekeken of je hiervoor in aanmerking komt. Wil je meer weten over versnellen? In een adviesgesprek vertellen wij je er graag meer over.

GGM K33 kantine blauw zitje studente

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

De opleiding bestaat uit 7 modules plus een minor. Tijdens de eerste vier modules van de opleiding houd jij je bezig met de volgende vragen. Hoe is de zorg georganiseerd? Wat is leiderschap en wat zijn daarin jouw kwaliteiten? Hoe coach je een medewerker en verbeter je het teampresteren? Hoe zet je personeel en middelen zo effectief mogelijk in?
In de laatste modules komen onderwerpen aan bod als verandermanagement, netwerkregie, bedrijfskunde, teamontwikkeling en human resource management. Je analyseert het functioneren van je team en voert een teaminterventie uit. Je leert hoe je jouw visie en leiderschapskwaliteiten neerzet. Ook leer je een netwerk op te zetten en hoe je een verandering financieel haalbaar kunt maken. Tot slot ga je een complex veranderproces leiden. Je laat zien wat je hebt geleerd! En je kiest een minor, bijvoorbeeld Leiderschap in duurzame zorg.

GGM K33 kantine blauw zitje studente

Studenten die je voor gingen

Ontdek de modules van de deeltijd MiZ Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

GGM K33 kantine blauw zitje studente

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijdopleiding Management in de Zorg.

GGM K33 kantine blauw zitje studente