Dit is je studie

De opleiding LGW deeltijd is flexibel ingericht. Je studeert hoe en wanneer jij wilt. Zo combineer je de studie prima met je huidige baan of gezinsleven. Binnen de kortste keren heb jij je 2e-graads bevoegdheid en kun je leerlingen en stagiaires gaan begeleiden en opleiden!


 • Docent Zorg en Welzijn

  Je geeft les op het vmbo of het mbo. Je begeleidt leerlingen en stagiaires bij het leren.

  docent voor de klas
 • Praktijkopleider

  Je helpt leerlingen bij het ontwikkelen van beroepsvaardigheden in een zorg- of welzijnsinstelling.

  twee vrouwen overleggen in klaslokaal
 • ROC-docent

  Je geeft les in het beroeps- en volwassenenonderwijs in ROC’s.

  vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

4 jaar met mogelijkheid tot verkortingDe opbouw van LGW deeltijd

Propedeuse, hoofdfase en afstuderen: de deeltijdopleiding LGW duurt 4 jaar. Je volgt thematische modules waarin je aan je pedagogische, didactische en vakinhoudelijke kennis en vaardigheden werkt. Je ontwikkelt je gedurende de hele opleiding tijdens contactonderwijs, de digitale leeromgeving en in de beroepspraktijk. Of je kunt versnellen, is afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring. In een adviesgesprek vertellen we je graag meer.

 

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Studeren in coronatijd

Studeren in coronatijd werkt net even anders dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Daardoor is het contact met je studiegenoten, je docenten en je studiebegeleider ook anders. We doen er alles aan om je regelmatig ‘in het echt’ te zien, en we helpen je graag op weg.

Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten:

Verhouding online/offline 

De verhouding online/fysiek onderwijs verschilt per module. De modules waar de meeste nieuwe studenten instromen zijn:

 • Module Krachtig Leren (KL) - We starten zoveel mogelijk fysiek bij elkaar, zodat we elkaar en de opleiding leren kennen. Daarna zullen er ook online bijeenkomsten plaatsvinden.
 • Module Krachtig Begeleiden (KB) - Vrijwel alle lessen zullen online plaatsvinden; de kennismaking en introductie en enkele trainingsmomenten zullen fysiek op de HAN plaatshebben.

Voor de overige modules geldt: zeker 70% van het onderwijs zal online worden uitgevoerd.

Stage

De stage van de opleidingen LGW en OGW gaan door. Van de studenten wordt verwacht dat zij minimaal 4 uur per week stagelopen in de rol van leraar GW of onderwijsondersteuner GW op een vmbo- of mbo-instelling of als praktijkopleider in een zorg- of welzijnsinstelling.

Intro 

Voor de studenten die nieuw instromen in de module KB, MZA en de minoren zal een introductiedag georganiseerd worden op 25 augustus 2020 op de Groenewoudseweg 1 te Nijmegen. Op die dag krijgen studenten uitleg over de onderwijssystemen (OnderwijsOnline, DPF, Alluris), de stage en maken ze kennis met hun docenten. Studenten ontvangen hiervoor persoonlijk een uitnodiging.

Voor de studenten die starten in jaar 1 van de opleiding LGW / OGW (module KL) zal de introductie plaatshebben op de eerste lesdag van het studiejaar op de locatie Groenewoudseweg 1 te Nijmegen. De studenten ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Overig

Vanwege de huidige maatregelen zal het onderwijs vooral online aangeboden gaan worden, we hebben daar als opleiding inmiddels positieve ervaringen mee opgedaan. Zo benutten we alle mogelijkheden voor interactie, uitwisseling, oefening en feedback. We verwachten van de studenten dat ze elke lesdag (tussen 9.30 – 16.15 uur) beschikbaar zijn om actief deel te nemen aan de online lesactiviteiten en samenwerkingsopdrachten. Studenten moeten dus zorgen dat zij op die momenten kunnen beschikken over een computer/laptop met microfoon en camera en in een rustige ruimte kunnen werken.  

Lees meer over de start van jouw studiejaar op han.nl/flitsendestart

 

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

De deeltijdopleiding LGW bestaat uit 7 vaste en 1 keuzemodule. De modules van je propedeuse staan in principe vast. Daarna kun je eventueel schuiven in de volgorde of modules overslaan. Zo kun je de duur van je studie verkorten en in minder dan 4 jaar afstuderen. Of dit kan, is afhankelijk van je vooropleiding en ervaring. In een vrijstellingenonderzoek kijken we wat mogelijk is voor jou.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Studenten die je voor gingen

Ontdek de modules van LGW deeltijd Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je deeltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn aanzienlijk inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Volgende paginaPraktische info

Alles wat je wilt weten over de deeltijdopleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn: zo kom je goed beslagen ten ijs.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek