Dit is je studie

Een leraar lichamelijke opvoeding doet meer dan alleen sportlessen geven. Daarom ben je op de deeltijd ALO vanaf dag 1 óók bezig met zaken als projectmanagement en de psychologie van gedragsbeïnvloeding.


 • Beweeglessen geven

  Je maakt jong en oud enthousiast om hun eigen manier van sporten en bewegen te ontdekken.

  Er is geen omschrijving beschikbaar
 • Leefstijl beïnvloeden

  Je ontwikkelt programma's voor een gezonde leefstijl en zorgt dat ze op de agenda van beleidsmakers komen.

  oefening beenspieren
 • Sportief innoveren

  Je bent de sportieve spil van samenwerkingen tussen scholen, gemeentes, welzijns- en vrijwilligersorganisaties.

  studenten leggen uit

Modules van een half jaarDe opbouw van de deeltijd ALO

Van je propedeuse tot en met je diploma ben je in principe 4 jaar bezig met de deeltijd ALO. Elk jaar bestaat uit 2 modules. Heb je werkervaring die aansluit? Of heb je een opleiding gedaan waarin je al bepaalde kennis en vaardigheden hebt? Dan kun je eventueel vrijstellingen krijgen voor bepaalde modules. Maak een afspraak voor een adviesgesprek. Dan kun je jouw persoonlijke leerroute bespreken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

studenten leggen uit

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules bij hbo ALO deeltijd

De deeltijd ALO bestaat uit 7 modules plus een minor. De eerste 2 modules staan vast: dit zijn de modules van je propedeuse. Daarna kun je schuiven met de volgorde van de modules. Je kunt zelfs verschillende modules – of delen daarvan - tegelijk oppakken.

studenten leggen uit

HAN ALO studenten die je voor gingen

Ontdek de modules van de deeltijd ALO Studieprogramma deeltijd Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Ontmoet enkele ALO docenten van de HAN

Bas Oosterink

Bas geeft alle vakken die te maken hebben met lesgeven en coaching, softbal, rugby en flag football. ‘De theorie en praktijk rondom het lesgeven en het ontwikkelen van een vakvisie zijn voor mij de krenten uit de pap.'

Loes Halfschepel

Loes werkt sinds twee jaar bij de ALO aan de HAN. ‘Ik ben studiecoach van een klas uit de propedeuse en geef verschillende theorievakken die betrekking hebben op pedagogiek, psychologie en didactiek. Daarnaast geef ik les in de sportvaardigheden Bewegen & Muziek en Body & Mind.’

Sander Siebelink

‘Ik heb het mooiste vak van de wereld! En ik ben er trots op dat ik dit mag doen op deze mooie opleiding. Ik geef sportvaardigheden (voor heel veel sporten!) en hou me ook bezig met theorie (lesgeven in het basisonderwijs), stages en studentcoaching. Ik wil mijn studenten graag leren wat het vak inhoudt. Het leukst vind ik de omgang met studenten en collega’s.’

Heb je de nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

ALO docent testimonial Sander Siebelink 2020

Volgende pagina

Alles wat je wilt weten over de deeltijd opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) bij de HAN in Arnhem, locatie Papendal.

ALO docent testimonial Sander Siebelink 2020