Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Dit is je studie: ALO deeltijd

Een leraar lichamelijke opvoeding doet meer dan alleen sportlessen geven. Daarom ben je op de deeltijd ALO vanaf dag 1 óók bezig met zaken als projectmanagement en de psychologie van gedragsbeïnvloeding. Check hier het programma van de deeltijd ALO (Leraar Lichamelijke Opvoeding).

e7ea8982-0cf7-11ee-b4bd-02565807075b ALO-deeltijd_docent-legt-uit-groep1_2022

Ontdek de modules van de deeltijd ALO 

Studieprogramma deeltijd Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Modules van een half jaar
 

De opbouw van de deeltijd ALO

Van je propedeuse tot en met je diploma ben je in principe 4 jaar bezig met de deeltijd ALO. Elk jaar bestaat uit 2 modules. Heb je werkervaring die aansluit? Of heb je een opleiding gedaan waarin je al bepaalde kennis en vaardigheden hebt? Dan kun je eventueel vrijstellingen krijgen voor bepaalde modules. Maak een afspraak voor een adviesgesprek. Dan kun je jouw persoonlijke leerroute bespreken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Bepaal zelf de volgorde van je studie
 

Flexibele modules bij hbo ALO deeltijd

De deeltijd ALO bestaat uit 7 modules plus een minor. De eerste 2 modules staan vast: dit zijn de modules van je propedeuse. Daarna kun je schuiven met de volgorde van de modules. Je kunt zelfs verschillende modules – of delen daarvan - tegelijk oppakken.

man in materiaal hok met voetbal
#AskAstudent

Studenten vertellen: studie combineren met je baan en privé? Dat kan!

#AskAstudent

Alumni vertellen: deze vakken krijg je

HAN ALO deeltijd studenten die je voor gingen

Ontmoet enkele ALO docenten van de HAN

Bas Oosterink

Bas geeft alle vakken die te maken hebben met lesgeven en coaching, softbal, rugby en flag football. ‘De theorie en praktijk rondom het lesgeven en het ontwikkelen van een vakvisie zijn voor mij de krenten uit de pap.'

Loes Halfschepel

Loes werkt sinds twee jaar bij de ALO aan de HAN. ‘Ik ben studiecoach van een klas uit de propedeuse en geef verschillende theorievakken die betrekking hebben op pedagogiek, psychologie en didactiek. Daarnaast geef ik les in de sportvaardigheden Bewegen & Muziek en Body & Mind.’

Sander Siebelink

‘Ik heb het mooiste vak van de wereld! En ik ben er trots op dat ik dit mag doen op deze mooie opleiding. Ik geef sportvaardigheden (voor heel veel sporten!) en hou me ook bezig met theorie (lesgeven in het basisonderwijs), stages en studentcoaching. Ik wil mijn studenten graag leren wat het vak inhoudt. Het leukst vind ik de omgang met studenten en collega’s.’

Heb je de nodige ervaring in huis?

Dan kun je wellicht vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding daardoor misschien inkorten. Check de mogelijkheden bij praktische informatie. Meer info nodig na het lezen van deze informatie? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek.

Hardlopen stockfoto man
draw-cta-title
Toelating en meer
 

Praktische informatie ALO deeltijd

Alles wat je wil en moet weten over de deeltijd opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) bij de HAN in Arnhem, locatie Papendal.

instructie geven op whiteboard in sporthal