Je toekomst na de opleiding Leraar Geschiedenis

De vraag naar goed opgeleide docenten groeit nog steeds. Klaar met de Lerarenopleiding Geschiedenis? Dan vind je binnen de kortste keren een baan in het onderwijs. Maar er is meer. Denk aan een baan als beleidsmedewerker bij een gemeente of in een museum. Of ga aan het werk in de toeristenbranche.


Beroepen

De meeste studenten die hun opleiding afronden gaan aan de slag als 2e-graads docent geschiedenis. Je geeft dan les in de onderbouw van vmbo, havo en vwo, of het mbo. Maar misschien wil je iets anders.

 • Docent voortgezet onderwijs en mbo

  Als geschiedenisleraar volg je de actualiteiten, houd je (onderwijs)ontwikkelingen bij, praat je met ouders, geef je les en organiseer je activiteiten. Je investeert in jouw leerlingen en stoomt ze klaar voor een mooie toekomst. Je fungeert als aanspreekpunt en speelt in op eventuele problemen. 
 • Auteur van lesmethodes

  Goed lesmateriaal is essentieel in het onderwijs. Als afgestudeerd docent kun je daar heel goed over meedenken. Je kunt meeschrijven aan lesmaterialen die onderdeel zijn van een onderwijsmethode.
 • Mentor, studieloopbaanbegeleider of coach

  Een docent weet hoe leerlingen zich het beste kunnen ontwikkelen. Met jouw kennis van onderwijsvernieuwing, leerlingbegeleiding en activerende didactiek help je leerlingen en ga je in gesprek met hun ouders.  
 • Voorlichter in de toeristenbranche

  Tijdens de Lerarenopleiding Geschiedenis leer je heel veel over verschillende culturen uit de westerse wereld, maar ook ver daar buiten. Je hebt voldoende bagage om de doorsnee toerist of de doorgewinterde reiziger dat extra te bieden wat zijn vakantie bijzonder maakt.  
 • Beleidsmedewerker bij de (semi-)overheid

  Houd je graag de actualiteiten bij, vind je het leuk om plannen te maken en adviezen te schrijven? Dan past een functie als (beleids)medewerker wel bij jou. Met de docentenopleiding geschiedenis kun je aan de slag bij de overheid, een politieke partij, in musea of bij een non-profitorganisatie.  

Doorstuderen

 • Educatieve Master

  Wil je ook in de bovenbouw van het havo/vwo lesgeven? Dan kun je je 1e-graads bevoegdheid behalen. Je verdiept je vakinhoudelijke kennis, breidt je vakdidactisch repertoire uit en doet praktijkgericht onderzoek. 
 • Master Politiek en Parlement

  Na je pre-master kun je deze master gaan volgen. Je leert politieke verschijnselen in een historische context plaatsen en kunt daardoor gefundeerd discussiëren over politieke vraagstukken. 
 • Master Onderwijswetenschappen

  Hoe vernieuw je het onderwijs op school? Wat belemmert leerlingen in hun schoolcarrière? Waarom kun je op Nederlandse scholen blijven zitten? Deze minor geeft je antwoorden op deze en andere vragen.

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Leraar Geschiedenis.