Dit is je studie

De opleiding Leraar Economie deeltijd is flexibel ingericht. Je kunt bijvoorbeeld de volgorde van de modules aanpassen. Daardoor kun je ‘m goed combineren met je huidige baan of gezinsleven en heb je straks een volwaardig bachelordiploma op zak.


4 jaar of 2,5 jaar studerenDe opbouw van de deeltijdopleiding Leraar Economie

De deeltijdopleiding Leraar Economie duurt 2,5 tot 4 jaar en bestaat uit 8 modules van een half jaar. In die tijd kun je je lesbevoegdheid halen. De opleidingsduur is afhankelijk van je vooropleiding(en) en werkervaring. Dit stemmen we af in een intakegesprek. In ieder jaar van je opleiding loop je stage.

Studeren in coronatijd

Studeren in coronatijd werkt net even anders dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Daardoor is het contact met je studiegenoten, je docenten en je studiebegeleider ook anders. We doen er alles aan om je regelmatig ‘in het echt’ te zien, en we helpen je graag op weg.

Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten:

Verhouding online/offline 

Alle lessen zullen fysiek plaatsvinden op maandag en donderdag tussen 16.15 en 21.30.

Stage

Er staat een gewone stageperiode ingeroosterd, hierin is niets gewijzigd.

Intro

Voor de eerstejaars studenten zal er een fysieke intro plaatsvinden op de HAN om 16.15 uur. Voor de overige studenten zal er een online intro plaatsvinden om 20.00 uur.

Deze informatie is onder voorbehoud! Wijzigingen voorbehouden. Lees meer over de start van jouw studiejaar op han.nl/flitsendestart

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules

De Lerarenopleiding Economie deeltijd bestaat uit 7 modules plus een minor. In overleg kun je enigszins schuiven met de  volgorde van de modules. Je kunt zelfs verschillende modules - of delen daarvan - tegelijk oppakken. Volg je de verkorte route van 2,5 jaar, dan schuiven de modules in elkaar.

Studenten die je voorgingenEen dag uit het leven van deeltijdstudent Jerry

Deeltijdstudent William aan het woord  Oriënteren op een andere loopbaan

William Bindels (46) werkte 20 jaar bij de SNS bank als senior acceptant. Wat hij deed vond hij simpelweg niet meer leuk. Hij wilde iets opbouwends gaan doen en lesgeven leek hem een goede vervanging. De bank bood hem een regeling om zich te oriënteren op een andere loopbaan via het zij-instroom traject. Hij heeft meegelopen op een middelbare school en dat beviel heel goed. Bij de HAN startte hij met een deeltijdstudie en wordt hij nu leraar economie.

Ontdek de modules van de deeltijdopleiding Leraar Economie Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding inkorten. Meer weten? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Volgende paginaPraktische informatie over jouw opleiding

Hoe ziet de opleiding eruit