Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met HBO-Rechten

Terwijl je studeert, groei je steeds meer in je functie. Na 4 jaar heb je je hbo-diploma én 4 jaar werkervaring! Met die kennis en ervaring ben je nog waardevoller voor jouw en eventuele toekomstige werkgever!

docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

Beroepen

Als hbo-jurist ben je elke dag bezig met oplossen van rechtsvragen en advies geven. Je selecteert feiten, zoekt naar bronnen en je voert gesprekken. Je kunt werken bij rechtsbijstandsverzekeraar, IND, UWV, advocaten- en notariskantoren, verzekeraars of de rechtbank.

 • Daryna en Jarno laptop en smartphone, FEM Associate degrees

  Juridisch medewerker op een advocaten- en/of notariskantoor

  Je houdt je bezig met het verzamelen en opstellen van stukken. Je bewaakt wettelijke termijnen en je managet dossiers. Ook treedt je in overleg met klanten en collega's. Tevens ondersteun je advocaten en/of notarissen bij hun werkzaamheden. 

 • en-student-gesprek-overleg

  Juridisch medewerker bij een (de)centrale overheidsinstelling

  Je dagelijkse werkzaamheden als jurist kunnen bestaan uit het behandelen van bezwaarschriften. Je houdt dossiers bij in de specifieke databank van de instelling. Tot je taken kan ook behoren het horen en/of informeren van de burger. 

 • en-student-gesprek-overleg

  Rechtshulpverlener

  Je werkt bij een rechtsbijstandsverzekeraar en adviseert en helpt klanten die hun recht zoeken. Bijvoorbeeld bij een arbeidsconflict, een probleem met een gemeente of het krijgen van een uitkering. 

Praktische juristen gezocht
 

De toekomst van juristen

De vraag naar juridische hulp in Nederland is en blijft hoog. Ben je afgestudeerd? Dan kun je overal aan de slag. In veel organisaties is juridische kennis belangrijk. Als jurist werk je nauw samen met andere professionals en zoek je antwoorden voor juridische problemen.

Tom en Loraine in overleg, FEM Associate degrees

Doorstuderen

Zin om je te specialiseren na je duale opleiding HBO-Rechten? Of wil je meer de breedte in? Er zijn volop mogelijkheden, binnen de HAN maar ook daarbuiten.

 • Post-hbo Bedrijfskunde

  Voor iedereen die door wil groeien in het management. Je leert bedrijfsproblemen integraal en strategisch benaderen en je bedrijf op koers houden in een snel veranderende omgeving. 

 • Master Nederlands Recht

  Verder studeren aan de universiteit? Bij verschillende universiteiten, zoals bijvoorbeeld bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit, bieden ze een speciaal verkort programma aan voor studenten met een afgeronde opleiding HBO-Rechten. Het programma bestaat uit een pre-master en de volledige master Nederlands Recht. Na 2,5 jaar behaal je je diploma en mag je de titel meester in de rechten voeren.

Volgende pagina
 

Dit moet je weten voor je begint

Alle praktische informatie over selectie, toelaten en aanmelden

Twee dames zitten, man staat, FEM Associate degrees