Dit is je studie

Ontwikkelen en onderzoeken! Tijdens jouw studie HBO-ICT ben je met allebei bezig. Je schrijft en test de perfecte nieuwe software of webapplicatie. Maar je kijkt ook hoe bedrijven werken en hoe goede ICT-oplossingen daarbij helpen. En onderweg naar je bachelor maak jij natuurlijk je eigen keuzes.


 • Software engineer

  Computertaal is klare taal! Je schrijft en test software en daarmee maken jouw programma's en applicaties het verschil.
 • IT consultant

  Jij weet dus pas echt hoe complexe informatiesystemen samenwerken. En jazeker, daar maak je werkgevers heel blij mee.
 • Business Intelligence Specialist

  Een enorme berg data? Voor jou geen probleem! Je weet er precies de juiste informatie uit te vissen.
 • Cloud developer

  Jij ben een expert in de cloud! Het ontwikkelen en testen van Cloud applicaties is jouw ding. En ervoor zorgen dat ze compatibel blijven. 

Jouw weg naar de arbeidsmarktDe opbouw van deeltijd HBO-ICT

Je doet het niet zomaar, werken en leren tegelijk. Het is daarom goed om te weten hoe jouw studie er uitziet en welke keuzes er zijn. In het eerste jaar van HBO-ICT volg je net als iedereen een basismodule. Vervolgens kies je jouw specialisatie; ben je meer van het echte programmeren of gaat jouw interesse meer uit naar de bedrijfsmatige inzet van ICT? Wat je keuze ook is, jij bent een straks een expert op de arbeidsmarkt. 

Jouw studie, jouw keuzes

Tijdens je studie HBO-ICT volg je 8 modules in 3,5 jaar tijd. En maak je geen zorgen, er valt genoeg te kiezen. Je kunt leerwegonafhankelijk leren. Dit houdt in dat je opdrachten of werk uit je dagelijkse beroepspraktijk kan gebruiken en inzetten. Het is dus niet per se noodzakelijk om lessen te volgen om vervolgens de toetsen te maken. Daarvoor moet je wel aantoonbare kennis en ervaring hebben. En een andere volgorde, andere specialisatie, andere minor? Kan allemaal, het is immers jouw studie! 

Specialisaties binnen de opleiding HBO ICT

In jouw deeltijdopleiding HBO-ICT kies je zelf welke kant je op gaat. Stort jij je volop in programmeren en ontwikkeling van nieuwe software? Of laat je werkgevers zien welke slimme antwoorden jij geeft op hun brede ICT-vraagstukken?

 • Software development

  Ja, als software developer zit je echt met je neus in de software. Jij weet hoe je hoogwaardige computertaal inzet om écht iets te bereiken. Applicaties implementeren of bestaande software aanvullen met nieuwe toepassingen? Voor jou is het gesneden koek!
 • Business IT and Management

  Organisaties zien soms door de ICT-bomen het bos niet meer. Daar breng jij verandering in. Jij weet hoe bedrijven denken en werken. En je weet ook als geen ander hoe goede ICT-oplossingen een bedrijf verder helpen. Voor jou is het allemaal business as usual. 

Zo ziet jouw opleiding eruit! Programma

Is HBO-ICT iets voor jou?

Misschien lees je hier alle informatie en weet je het toch nog niet zeker. Dat kan natuurlijk. Of weet je het wél zeker en vraag jij je af wat jouw eerdere opleiding of werkervaring waard is?  Maak een afspraak voor persoonlijk advies en we vertellen je alles!

Volgende pagina

Alles wat je wilt weten over de deeltijdopleiding HBO-ICT.