Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

HBO-ICT in deeltijd studeren

Ontwikkelen en onderzoeken! Tijdens jouw studie HBO-ICT ben je met allebei bezig. Je schrijft en test de perfecte nieuwe software of webapplicatie. Maar je kijkt ook hoe bedrijven werken en hoe goede ICT-oplossingen daarbij helpen. En onderweg naar je bachelor maak jij natuurlijk je eigen keuzes.

hbo-ict bim project model

Jouw weg naar de arbeidsmarktDe opbouw van deeltijd HBO-ICT

Je doet het niet zomaar, werken en leren tegelijk. Het is daarom goed om te weten hoe jouw studie er uitziet en welke keuzes er zijn. In het eerste jaar van HBO-ICT volg je net als iedereen een basismodule. Vervolgens kies je jouw specialisatie; ben je meer van het echte programmeren of gaat jouw interesse meer uit naar de bedrijfsmatige inzet van ICT? Wat je keuze ook is, jij bent een straks een expert op de arbeidsmarkt. 

Jouw studie, jouw keuzes

Tijdens je studie HBO-ICT volg je 8 modules in 3,5 jaar tijd. En maak je geen zorgen, er valt genoeg te kiezen. Je kunt leerwegonafhankelijk leren. Dit houdt in dat je opdrachten of werk uit je dagelijkse beroepspraktijk kan gebruiken en inzetten. Het is dus niet per se noodzakelijk om lessen te volgen om vervolgens de toetsen te maken. Daarvoor moet je wel aantoonbare kennis en ervaring hebben. En een andere volgorde, andere specialisatie, andere minor? Kan allemaal, het is immers jouw studie!

Er is geen omschrijving beschikbaar

Specialisaties in de deeltijdopleiding HBO-ICT

In jouw deeltijdopleiding HBO-ICT kies je zelf welke kant je op gaat. Stort jij je volop in programmeren en ontwikkeling van nieuwe software? Of laat je werkgevers zien welke slimme antwoorden jij geeft op hun brede ICT-vraagstukken?

 • Software development

  Ja, als software developer zit je echt met je neus in de software. Jij weet hoe je hoogwaardige computertaal inzet om écht iets te bereiken. Applicaties implementeren of bestaande software aanvullen met nieuwe toepassingen? Voor jou is het gesneden koek!

 • Business IT and Management

  Organisaties zien soms door de ICT-bomen het bos niet meer. Daar breng jij verandering in. Jij weet hoe bedrijven denken en werken. En je weet ook als geen ander hoe goede ICT-oplossingen een bedrijf verder helpen. Voor jou is het allemaal business as usual. 

Zo ziet jouw opleiding eruit! Programma HBO-ICT in Deeltijd

Is HBO-ICT deeltijd iets voor jou?

Waarom kiezen voor de opleiding HBO-ICT bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Dit begint al op de Open Avond, waar je studenten en werkgevers kunt ontmoeten. 

317757 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Exact en Informatica op LvS2.

ICT studeren: super veelzijdig Wat kan ik worden met HBO-ICT in deeltijd?

Studeren vraagt veel van je. Maar kijk naar wat het je oplevert! Op de arbeidsmarkt zijn er genoeg uitdagende banen te vinden.

 • Software engineer

  Computertaal is klare taal! Je schrijft en test software en daarmee maken jouw programma's en applicaties het verschil.

 • IT consultant

  Jij weet dus pas echt hoe complexe informatiesystemen samenwerken. En jazeker, daar maak je werkgevers heel blij mee.

 • Business Intelligence Specialist

  Een enorme berg data? Voor jou geen probleem! Je weet er precies de juiste informatie uit te vissen.

 • Cloud developer

  Jij ben een expert in de cloud! Het ontwikkelen en testen van Cloud applicaties is jouw ding. En ervoor zorgen dat ze compatibel blijven. 

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten over de deeltijdopleiding HBO-ICT. 

hbo-ict toetsenbord