Jouw toekomst met Finance, Tax and Advice

Ben jij een cijferaar met interesse in financiën en belasting? En wil je mensen en bedrijven echt vooruit helpen? Met deze opleiding heb je goede baankansen in de hele financiële sector. Vooral banken, verzekeraars, belastingdienst en belastingadvieskantoren zien onze afgestudeerden graag komen!


Beroepen

Je kunt aan de slag bij alle soorten financiële instellingen, bij advieskantoren, bij de overheid, maar ook bij grote bedrijven en organisaties met een financiële of fiscale afdeling.

 • Financieel adviseur

  Je helpt particuliere klanten met hun financiën en denkt mee over hun toekomst. Je geeft ze bijvoorbeeld een hypotheekadvies. Ze vertrouwen jou veel toe over hun persoonlijke leven en wensen. Je bent deskundig op het gebied van belastingen, verzekeren, beleggen en kredieten. Je bent discreet en klantvriendelijk, maar ook commercieel. 
 • Belastingadviseur

  Voor veel mensen een vervelende klus, maar niet voor jou. Jij houdt ervan de cijfers perfect op een rij te krijgen. Je kent alle belastingregels en zorgt dat je kennis elk jaar weer up to date is. Je helpt mensen aan een eerlijke en gunstige belastingaangifte. 
 • Accountmanager

  Je bent een allround adviseur en je werkt bij een advieskantoor. Je gaat naar een klant en praat daar over de business. Je beantwoordt de vragen van de ondernemer op financieel een fiscaal gebied. Terug op kantoor schakel je waar nodig specialisten in om jouw klant optimaal te adviseren. 
 • Bedrijfsfiscalist

  Elk bedrijf moet meerdere soorten belasting betalen. Maar een bedrijf wil ook groeien en geld investeren in nieuwe plannen. Hoe zorg jij voor de optimale mix? 
 • Risicomanager

  Dit is een functie bij grote bedrijven en organisaties. Zij hebben regelmatig te maken met situaties of incidenten die een grote impact kunnen hebben op de bedrijfsvoering. Jij analyseert de risico’s en maakt ze beheersbaar. Een uitdagende functie. Houd jij je hoofd koel? 
 • Medewerker Belastingdienst

  De belastingdienst is een grote en dynamische organisatie. Je kunt in diverse functies en op allerlei afdelingen terecht. En je kunt doorgroeien, naar nieuwe of hogere functies. 
 • Schadebehandelaar

  Je werkt bij een verzekeringsmaatschappij. Klanten melden schade en willen die graag vergoed krijgen. Jij beoordeelt de aanvraag, kent de polissen, stuurt schade-experts op pad en handelt de schade af. Klantvriendelijkheid is hierbij heel belangrijk.  

Wat zeggen studenten over Finance, Tax and Advice? Wat zijn je baankansen?

Doorstuderen

 • Fiscaal Recht (Mr.)

  Via een pre-master kun je bij de grote Nederlandse universiteiten terecht voor een masteropleiding Fiscaal Recht. Dan staat er voortaan Mr. voor je naam!
 • Fiscale Economie

  Via een pre-master kun je bij de grote Nederlandse universiteiten terecht voor een masteropleiding Fiscale Economie. 
 • MBA Bedrijfskunde

  Je wilt meer verantwoordelijkheid op strategisch niveau. Je stuurt breder op data, innovatie ontwikkeld meer je leidinggevende skills. Je kunt de opleiding bij diverse instituten volgen. 
 • Master Financiële Planning

  Als Master of Financial Planning kun je wensen van vermogende particulier of ondernemer uitstekend inventariseren. Je houdt van complexe financiele planningsvraagstukken. Je kunt de opleiding bij diverse instituten volgen.

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Finance, Tax and Advice.