Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
 • 1 op 1 gesprek
  Stel al je vragen aan een specialist
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met Finance, Tax and Advice

Ben jij een cijferaar met interesse in financiën en belasting? En wil je mensen en bedrijven echt vooruit helpen? Met deze opleiding heb je goede baankansen in de hele financiële sector. Vooral banken, verzekeraars, belastingdienst en belastingadvieskantoren zien onze afgestudeerden graag komen!

Mentorgesprek, FEM Finance Tax and Advice

Beroepen

Je kunt aan de slag bij alle soorten financiële instellingen, bij advieskantoren, bij de overheid, maar ook bij grote bedrijven en organisaties met een financiële of fiscale afdeling.

 • Financieel adviseur

  Je helpt particuliere klanten met hun financiën en denkt mee over hun toekomst. Je geeft ze bijvoorbeeld een hypotheekadvies. Ze vertrouwen jou veel toe over hun persoonlijke leven en wensen. Je bent deskundig op het gebied van belastingen, verzekeren, beleggen en kredieten. Je bent discreet en klantvriendelijk, maar ook commercieel. 

 • Belastingadviseur

  Voor veel mensen een vervelende klus, maar niet voor jou. Jij houdt ervan de cijfers perfect op een rij te krijgen. Je kent alle belastingregels en zorgt dat je kennis elk jaar weer up to date is. Je helpt mensen aan een eerlijke en gunstige belastingaangifte. 

 • Accountmanager

  Je bent een allround adviseur en je werkt bij een advieskantoor. Je gaat naar een klant en praat daar over de business. Je beantwoordt de vragen van de ondernemer op financieel en fiscaal gebied. Terug op kantoor schakel je waar nodig specialisten in om jouw klant optimaal te adviseren. 

 • Bedrijfsfiscalist

  Elk bedrijf moet meerdere soorten belasting betalen. Maar een bedrijf wil ook groeien en geld investeren in nieuwe plannen. Hoe zorg jij voor de optimale mix? 

 • Risicomanager

  Dit is een functie bij grote bedrijven en organisaties. Zij hebben regelmatig te maken met situaties of incidenten die een grote impact kunnen hebben op de bedrijfsvoering. Jij analyseert de risico’s en maakt ze beheersbaar. Een uitdagende functie. Houd jij je hoofd koel? 

 • Medewerker Belastingdienst

  De belastingdienst is een grote en dynamische organisatie. Je komt in diverse functies en op allerlei afdelingen terecht. En je kunt doorgroeien, naar nieuwe of hogere functies. 

 • Schadebehandelaar

  Je werkt bij een verzekeringsmaatschappij. Klanten melden schade en willen die graag vergoed krijgen. Jij beoordeelt de aanvraag, kent de polissen, stuurt schade-experts op pad en handelt de schade af. Klantvriendelijkheid is hierbij heel belangrijk.  

Baankansen en salaris

Je baankansen  als financieel adviseur of belastingadviseur zijn redelijk tot goed! Met hbo opleiding Finance, Tax and Advice verdien je gelijk al een goed salaris. Het startsalaris ligt gemiddeld tussen de 3.246 - 3.010* bruto per maand. Daarna kan dit al gauw flink oplopen. 

*bron: Intermediar juni 2021

**bron: nationaleberoepengids, juni 2021

#50euroweek briefgeld euro budget

Futureproof Financials hard nodig!

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst. Verder kijken dan winst alleen. Steeds meer bedrijven, overheidsorganisaties en instellingen kijken niet alleen naar hun financiën, maar ook naar hun milieu- en sociale impact. Om duurzaamheid te stimuleren, verandert er de komende jaren veel. Nieuwe wetgeving, belastingregels, vormen van financiering et cetera. Financieel adviseurs met up-to-date kennis gaan een belangrijke rol spelen in deze verandering. Jij dus ook! 

Wij leggen in je opleiding daarom extra nadruk op het denken in meervoudige waardecreatie. Zo kun jij je straks onderscheiden als Futureproof Financial!

477478 AFEM, jongen futureproof financial, website, 520x520 web

Doorstuderen

Wil jij na je opleiding Finance, Tax and Advice verder studeren? Dan zijn er mogelijkheden genoeg:

 • Fiscaal Recht (Mr.)

  Via een pre-master kun je bij de grote Nederlandse universiteiten terecht voor een masteropleiding Fiscaal Recht. Dan staat er voortaan Mr. voor je naam!

 • Fiscale Economie

  Via een pre-master kun je bij de grote Nederlandse universiteiten terecht voor een masteropleiding Fiscale Economie. 

 • MBA Bedrijfskunde

  Je wilt meer verantwoordelijkheid op strategisch niveau. Je stuurt breder op data, innovatie en ontwikkelt meer je leidinggevende skills. Je kunt de opleiding bij diverse instituten volgen. 

 • Master Financiële Planning

  Als Master of Financial Planning kun je wensen van de vermogende particulier of ondernemer uitstekend inventariseren. Je houdt van complexe financiele planningsvraagstukken. Je kunt de opleiding bij diverse instituten volgen.

Wat zeggen studenten over Finance, Tax and Advice? Wat zijn je baankansen?

Na 4 jaar studeren: aan de slag!Timon kijkt terug op zijn studie

Timon is net afgestudeerd en werkt nu als Adviseur hypotheken, pensioenen en complex bij de Stargroup BV in Ede. Daarbij helpt hij vooral klanten met complexe financiële vraagstukken. Hoe kijkt hij terug op zijn studie en wat heeft hem dat opgeleverd?

null

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Finance, Tax and Advice.

studeren docent ifm finance & control