Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Proefstuderen etc.
 • 19nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Jouw toekomst met Communication & Multimedia Design

Wil je de communicatiestrategie van een sportclub vormgeven? Het leven van mensen met een beperking verbeteren via een ‘serious game’? Meedenken en uitvoeren van het sociale media beleid van een bedrijf? Of als eigen ondernemer vette websites bouwen? Het kan met je diploma Communication & Multimedia Design op zak!

cmd studenten in experience lab

Verschillende baankansen voor jouWaarop kun je solliciteren? Studenten vertellen je het!

Wat kun je worden met Communication & Multimedia Design?

Je bent creatief in het bedenken van oplossingen voor welk communicatieprobleem dan ook. Je hebt een fascinatie voor de mogelijkheden van interactie tussen mens en computer. De combinatie van communicatie, vormgeving en technologie vind je hartstikke interessant. Met jouw kennis van ict en van marketing kun je goed de impact ervan inschatten. Welk beroep spreekt jou aan?

 • jongen en meisje lachend met fotocamera

  Multimedia-ontwerper

  Video’s? Infographics? Foto’s of animatiefilmpjes? Ze hebben voor jou geen geheimen! Als multimedia-ontwerper ben je een audiovisueel expert. Wat de boodschap ook is die een organisatie wil uitdragen: jij weet steeds welke vorm daarvoor het best geschikt is. 

 • website nieuwe han

  Websitebouwer

  Met jouw creativiteit bouw je sites die eruit springen. En door je technische kennis functioneren ze ook perfect. Nieuwe shotjesbar? Of degelijk notariskantoor? Iedereen kan bij jou terecht. Jij weet de juiste snaar te raken. En kunt een site precies afstemmen op de wens van een opdrachtgever.

 • cmd student legt bevinding uit aan docent

  Business Media Manager

  Stel: je werkt voor een politieke partij. Uit onderzoek blijkt dat duizenden jongeren zich aangetrokken moeten voelen tot jullie plannen. Alleen: ze kennen de partij nauwelijks. Dan kom jij om de hoek. Als media-manager zet je communicatie slim in. Zodat jouw boodschap de juiste doelgroep(en) bereikt.

 • ict studenten project 1

  Experience designer

  Door jouw kennis van multimedia kun je mensen een verhaal vertellen. En het ze laten beleven. Handig als je bij een game-ontwikkelaar aan de slag gaat. Maar ook als je museumbezoekers via een app wil laten ‘reizen’ door de collectie. Of wanneer een bedrijf klanten hoopt te raken via ‘storytelling’.

 • studente plaatst sticky notes op muur

  Contentmanager

  Als contentmanager ben je verantwoordelijk voor de inhoud (content) van een website of een app. Je schrijft en redigeert tekst, beeld en video. Je geeft de zoekstrategie vorm, eventueel in samenwerking met online marketeers.  Je adviseert over de optimalisatie van de website en bewaakt de huisstijl. Je beheert ook social media-activiteiten en voert mailcampagnes uit. Ook voer je overleg met interne en externe betrokkenen. Je analyseert en interpreteert statistieken, zoals het aantal clicks, aantal bezoekers, bounce rates en meer. Je houdt je ook bezig met ontwerpen van buttons en andere lay-out-zaken, vaak in overleg met experts op het gebied van usability en design. Natuurlijk hou je ook internetontwikkelingen bij en speel je hier zo nodig in.

 • cmd krijtbord met woorden website game

  Creative Projectmanager

  Als Creative Projectmanager ben jij de specialist wanneer het aankomt op het runnen van projecten van A tot Z. Je gaat aan de slag met verschillende projecten voor bekende en minder bekende bedrijven. In tegenstelling tot andere sectoren begint het plannen van je projecten al in de pitchfase: voordat je jouw plan presenteert heb je al veel voorbereidend werk gedaan. Jij start de projecten op, je houdt de controle over deze projecten, je bewaakt de planning, de output en het budget. Welke projecten hebben er prioriteit? Welk project is bijna afgelopen? Met jouw campagnes, video’s en social content versterk je het merk van je opdrachtgever. Je haalt daarvoor het onderste uit de kan!

Aan de slag als contentmarketeerRocío Platier Luna studeerde CMD aan de HAN

Rocío Platier Luna (27) woont in Enschede studeerde Communication & Multimedia Design (CMD) aan de HAN. Ze mocht na haar afstuderen blijven als contentmarketeer bij Kees Smit Tuinmeubelen.

Waarom ze voor CMD koos? Omdat haar het creatieve gedeelte van de opleiding vooral aansprak. "De vrijheid om ideeën uit te voeren en deze beeldend te maken leken mij erg leuk. Daarnaast heb ik ook gekozen voor deze opleiding vanwege de vele kanten die je op kunt."

Rocio Platier op tuinbank afgestudeerd cmd

Je eigen onderneming starten Ben je een ondernemend type? Je kunt natuurlijk ook je eigen business starten.

Renee werkt aan de Marketing & Sales kant bij Frankwatching en is daarnaast zelfstandig ondernemer. "Ik ben afgestudeerd bij Frankwatching, zodat ik mijn passies (uitdagingen, social media, schrijven) en interesses (festivals, housemuziek) met elkaar kon combineren."

"Uitdagingen opzoeken en aangaan, kansen creëren en nieuwe mogelijkheden ontdekken: als ik mijn beroep ervan kon maken zou ik het vandaag nog doen", zegt Renee Preijde. Zij heeft inmiddels haar studie Communication and Multimedia Design aan de HAN in Arnhem afgerond.

koffiekorner, Overleg, samenwerken

Doorstuderen

Wil je je na Communication & Multimedia Design verder specialiseren? Of kies je voor verbreding van jouw kennis? Er zijn doorstudeermogelijkheden zat!

 • Master Bedrijfscommunicatie en digitale media

  Hoe beïnvloedt digitalisering de communicatie tussen bedrijven en klanten? En hoe verbeter je die communicatie? Met de master bedrijfscommunicatie en digitale media aan Tilburg University verdiep je je in die vragen. 
 • Master Communicatiewetenschap

  In deze Radboud Universiteit-master duik je verder in de wereld van media en communicatie. Centrale vraag: hoe zet je communicatie in om mensen gelukkiger, gezonder en beter geïnformeerd te maken?
 • Media Creation and Innovation

  Hoe nieuwe media ingezet worden voor innovatieve formats? Wat media-innovatie en start-ups met elkaar te maken hebben? Ontdek het met deze Engelstalige master aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Dit is je studie Communication & Multimedia Design

Hoe is jouw studie Communication & Multimedia Design opgebouwd?   

cmd studenten projectwerk in ica lounge 1