Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 18nov
  Open Dag
  Arnhem - 10:00 - 14:00

Wat kun je worden met Communication & Multimedia Design?

Blijf je graag op de hoogte van de allernieuwste ontwikkelingen van interactieve media? Zie je het ontwerpen van interactieve digitale producten en diensten wel zitten? Hierover — én nog veel meer — gaat de opleiding Communication & Multimedia Design.

Studenten communicatie en multimedia design werken samen aan een opdracht in de lounge

Verschillende baankansen voor jou

Waarop kun je solliciteren? CMD studenten vertellen je het!

Wat voor beroepen passen bij Communication & Multimedia Design?

Aan welke beroepen kun je denken als je klaar bent met CMD studeren? Jij ontwikkelt je tot ontwerper van de toekomst en kiest je eigen route. Hierdoor kun je alle kanten op en in diverse beroepen aan de slag.

 • 300641 Student Wouter presenteert het rollator project

  Digital designer

  Apps? Websites? Video's? Interfaces of interactieve media? Ze hebben voor jou geen geheimen! Als digital designer ben je een audiovisueel expert. Wat de boodschap ook is die een organisatie wil uitdragen: jij weet steeds welke vorm daarvoor het best geschikt is. Jij houdt rekening met de behoefte en wensen van de gebruiker en weet precies welke tools je inzet om het beste resultaat te halen.

 • 513113 Studenten CMD werken tijdens werkplaatsdag met photoshop

  UX-designer

  UX staat voor User Experience. Door jouw kennis zorg je ervoor dat een website, app, game of andere software zo logisch mogelijk in elkaar zit. Zo kun je mensen een verhaal vertellen. En het ze laten beleven. Handig als je bij een game-ontwikkelaar aan de slag gaat. Maar ook als je museumbezoekers via een app wil laten ‘reizen’ door de collectie. Of wanneer een bedrijf klanten hoopt te raken via ‘storytelling’.

 • website nieuwe han

  Websitebouwer

  Met jouw creativiteit bouw je sites die eruit springen. En door je technische kennis functioneren ze ook perfect. Nieuwe shotjesbar? Of degelijk notariskantoor? Iedereen kan bij jou terecht. Jij weet de juiste snaar te raken. En kunt een site precies afstemmen op de wens van een opdrachtgever.

 • 424437 Learning and Development in Organisations voltijd, L&D, foto 4671, klassetting, presenteren in het lokaal

  Business Media Manager

  Stel: je werkt voor een politieke partij. Uit onderzoek blijkt dat duizenden jongeren zich aangetrokken moeten voelen tot jullie plannen. Alleen: ze kennen de partij nauwelijks. Dan kom jij om de hoek. Als media-manager zet je communicatie slim in. Zodat jouw boodschap de juiste doelgroep(en) bereikt.

 • 32758 presentatie

  Contentmanager

  Als contentmanager ben je verantwoordelijk voor de inhoud (content) van een website of een app. Je schrijft en redigeert tekst, beeld en video. Je geeft de zoekstrategie vorm, eventueel in samenwerking met online marketeers.  Je adviseert over de optimalisatie van de website en bewaakt de huisstijl. Je beheert ook social media-activiteiten en voert mailcampagnes uit. Ook voer je overleg met interne en externe betrokkenen. Je analyseert en interpreteert statistieken, zoals het aantal clicks, aantal bezoekers, bounce rates en meer. Je houdt je ook bezig met ontwerpen van buttons en andere lay-out-zaken, vaak in overleg met experts op het gebied van usability en design. Natuurlijk hou je ook internetontwikkelingen bij en speel je hier zo nodig in.

 • 33133 economie-management-recht, post-it, scrum, kleuren, overleg, samenwerken, finance, tafel

  Creative Projectmanager

  Als Creative Projectmanager ben jij de specialist wanneer het aankomt op het runnen van projecten van A tot Z. Je gaat aan de slag met verschillende projecten voor bekende en minder bekende bedrijven. In tegenstelling tot andere sectoren begint het plannen van je projecten al in de pitchfase: voordat je jouw plan presenteert heb je al veel voorbereidend werk gedaan. Jij start de projecten op, je houdt de controle over deze projecten, je bewaakt de planning, de output en het budget. Welke projecten hebben er prioriteit? Welk project is bijna afgelopen? Met jouw campagnes, video’s en social content versterk je het merk van je opdrachtgever. Je haalt daarvoor het onderste uit de kan!

Aan de slag als contentmarketeer
 

Rocío Platier Luna studeerde CMD aan de HAN

Rocío Platier Luna (27) woont in Enschede studeerde Communication & Multimedia Design (CMD) aan de HAN. Ze mocht na haar afstuderen blijven als contentmarketeer bij Kees Smit Tuinmeubelen.

Waarom ze voor CMD koos? Omdat haar het creatieve gedeelte van de opleiding vooral aansprak. "De vrijheid om ideeën uit te voeren en deze beeldend te maken leken mij erg leuk. Daarnaast heb ik ook gekozen voor deze opleiding vanwege de vele kanten die je op kunt."

CMD alumnus Rocio Platier zit met haar telefoon in de hand op een tuinbank
Je eigen onderneming starten
 

Ben je een ondernemend type? Je kunt natuurlijk ook je eigen business starten.

Renee werkt aan de Marketing & Sales kant bij Frankwatching en is daarnaast zelfstandig ondernemer. "Ik ben afgestudeerd bij Frankwatching, zodat ik mijn passies (uitdagingen, social media, schrijven) en interesses (festivals, housemuziek) met elkaar kon combineren."

"Uitdagingen opzoeken en aangaan, kansen creëren en nieuwe mogelijkheden ontdekken: als ik mijn beroep ervan kon maken zou ik het vandaag nog doen", zegt Renee Preijde. Zij heeft inmiddels haar studie Communication and Multimedia Design aan de HAN in Arnhem afgerond.

koffiekorner, Overleg, samenwerken

Doorstuderen

Wil je je na Communication & Multimedia Design verder specialiseren? Of kies je voor verbreding van jouw kennis? Er zijn doorstudeermogelijkheden zat!

 • Master Bedrijfscommunicatie en digitale media

  Hoe beïnvloedt digitalisering de communicatie tussen bedrijven en klanten? En hoe verbeter je die communicatie? Met de master bedrijfscommunicatie en digitale media aan Tilburg University verdiep je je in die vragen. 

 • Master Communicatiewetenschap

  Vind jij het interessant hoe je mediaboodschappen kunt inzetten om mensen gezonder, gelukkiger, duurzamer, weerbaarder of socialer te maken? Of hoe je via communicatiestrategieën merkbewustzijn kunt stimuleren? Dan is deze master iets voor jou!

 • Media Creation and Innovation

  Hoe nieuwe media ingezet worden voor innovatieve formats? Wat media-innovatie en start-ups met elkaar te maken hebben? Ontdek het met deze Engelstalige master aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Dit is je CMD studie

Hoe is jouw studie Communication & Multimedia Design opgebouwd?  Welke vakken volg je? 

521750 Studenten in de lounge bezig met prototype, lachend.
draw-cta-title