Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met Chemistry

Zie jij jezelf werken bij multinationals als Shell, Akzo-Nobel en Unilever? Of bij een universiteit, ziekenhuis of onderzoeksinstituut? Kan allemaal: de vraag naar Chemistry experts is groter dan het aanbod. Als chemisch analist kun je op veel plekken aan de slag, dicht bij huis of internationaal.

chemie zuurkast

Na Chemistry: welk beroep past bij jou?

Jouw werkveld is de wereld om ons heen. Als expert maak je die wereld gezonder, fijner en duurzamer. Met een bachelor Chemistry kan je op veel verschillende plekken aan de slag. Waar ga jij je skills inzetten?

 • Student aan het werk in lab

  Junior lab analist

  Met je team onderzoek je nieuwe medicijnen, of maak je papier uit groenafval. Instrumenten beheren, meten, analyseren en rapporten schrijven: jij bent er een kei in.

 • student kijkt op scherm in lab

  Researcher

  Is de lucht schoon genoeg om en woonwijk te bouwen? En hoe maak je een smartphone onbreekbaar? Als researcher hou je je bezig met belangrijk onderzoek.

 • chemie student docent computer

  Junior projectleider

  Tijdens projecten ben jij de spin in het web: je overziet het grote geheel. Je komt met innovatieve ideeën, brengt de juiste mensen samen en houdt iedereen op de hoogte van wat er moet gebeuren.

 • meisje en jongen overleggen in het laboratorium

  Chromatography Analyst

  In het lab testen of kleurstoffen in snoepjes wel veilig zijn, of nieuwe medicijnen goed werken en of er schadelijke stoffen in het milieu zijn: stoffen scheiden is jouw specialisatie.

Wat wil je later worden?Op de bank met studenten

Doorstuderen

Bachelor op zak? Er zijn veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een MSc. Aan de HAN, of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland.

 • Chemistry: Analytical Sciences (MSc)

  De modernste analysetechnieken, concepten en strategieën: met deze master-track analytische chemie voorzie je de wereld van methoden en technieken die belangrijk onderzoek mogelijk maken.

 • Molecular Life Sciences (MSc)

  Aan de slag als projectleider én je kennis uitbreiden? Met de Engelstalige master Molecular Life Sciences aan de HAN stoom je jezelf klaar. Er staan grote en uitdagende onderzoeksprojecten op het programma.

 • Kopopleiding Leraar Scheikunde

  Met deze verkorte HAN lerarenopleiding ben je binnen 1 jaar 2e-graads scheikunde docent. Je leert (theoretisch én in de praktijk) hoe je kennis overbrengt en hoe je jonge mensen coacht tijdens hun opleiding.

Dit is je studie

Vakken en projecten, stages en minors: dicht bij huis of aan de andere kant van de wereld. Dit ga je doen in de Engelstalige bachelor Chemistry.

laboratorium attributen