Hbo-opleiding Chemistry (studietaal Engels)

chemie zuurkast
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2021 en 1 september 2022

Kan het allerlichtste tennisracket nóg lichter? En hoe haal je vitamines uit vuilnis? Met Chemistry ga je de moleculaire wereld binnen en ontwikkel je nieuwe stoffen en producten in het lab. Effectievere zonnecellen, betere brandblussers: niets is te gek. Klaar om het leven van morgen te verbeteren?

Flitsende startStart van je studie Chemistry

Ben jij klaar om met je studie te beginnen? Bereid je goed voor: waar kom je terecht, wie ga je leren kennen en wat moet je nog regelen? Op de pagina's van de Flitsende Start lees je alles over de campus, op kamers, studentverenigingen, je HAN-account en meer. Zien we jou tijdens de intro?

Intro Communicatie Krullenbol

VideoWhy did these students chose Chemistry at HAN?

Waarom Chemistry studeren aan de HAN?

Geen grenzen

De studenten van de opleiding Chemistry komen van over de hele wereld. Zo leer je nog eens mensen kennen!

Twee studenten krijgen uitleg

Het beste uit jezelf

Gedreven? Daag jezelf uit en doe mee aan het Analytical Sciences Talent Program: scoor extra studie-uren én een studiebeurs.

chemie student docent computer

Leren door te doen

Echt aan de slag! Ongeveer de helft van je studietijd ben praktisch bezig in het lab. En je gaat stage lopen.

handen in laboratorium

Carrière in analytical chemistry?

Bij HAN focussen we op analytical chemistry. Met meer banen dan afstudeerders is een toffe job gegarandeerd!

Twee studenten overleggen met laptop

Klein maar fijn

Je werkt samen in kleine groepjes en klassen: persoonlijke aandacht en contact met docenten zijn belangrijk.

Studenten lachend aan het werk buiten

Voltijd in cijfers

  58%Afstudeerders
  De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
  afgestudeerd in 2017
  90%Vond werk
  De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
  na gem. 4 maanden
  €2.528Bruto startsalarisbij een fulltime baan
  58%Afstudeerders
  De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
  afgestudeerd in 2017

VideoWhat do these students Chemistry plan to do after they graduate?

Beroepen van belangBaankansen met de opleiding Chemistry

Diploma op zak? De wereld staat te springen om experts! Misschien ga je straks het lab in om informatietechnologieën te verbeteren, of ontwikkel je stoffen die de banden voor de Formule 1 nóg meer grip geven. Lijkt een baan bij Shell, Akzo-Nobel, Unilever or Nutricia je wel wat? Als zelfstandig chemicus kan je overal aan de slag: van multinational tot lokaal onderzoeksinstituut.

Focus op onderzoekDit ga je leren

Chemistry studeren betekent onderzoek doen in het lab. Je focust op analytische chemie: waaruit bestaat een stof of een mengsel, en hoe is de samenstelling? Natuurlijk volg je colleges – maar je gaat ook aan de slag met reageerbuizen en branders. Je ontwikkelt je tot een scheikundig expert met kennis én skills. Zodat je straks helemaal klaar bent voor die (internationale?) baan.

student in blauwe labjas aan apparaat in laboratorium

Start academisch jaar 2020-2021De campus is open

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn (hoge)scholen overal ter wereld overgegaan op online leren. De HAN ook. Dat is een goed alternatief voor de lessen op school, maar niet ideaal als je net met je studie begint. Bij de opleiding Chemistry mag je daarom als eerstejaars 1 dag per week, zo'n 7 tot 8 uur, naar de campus in Nijmegen komen. Daarbij volg je dan 15 uur per week online lessen. Op deze manier kun je toch je klasgenoten en je docenten leren kennen. 

Zodra de overheid de coronaregels versoepelt, worden de uren die je op de campus mag doorbrengen aangepast. We houden je daarover op de hoogte. 

Koffiehoek Laan van Scheut 10 Nijmegen

Student Sanne over haar opleiding Chemie

Benieuwd naar de opleiding Chemistry?

Kom langs op de HAN en ontdek of deze opleiding bij jou past. Loop over de campus, kijk rond in het lab en stel al je vragen aan studenten en docenten. Je bent meer dan welkom!

handen bij apparaat in laboratorium

VideoBezoek aan Laan van Scheut 2

Meer dan studerenChemistry: de HAN campus Nijmegen

Het moderne gebouw waarin je Chemistry gaat studeren ligt in het hart van de HAN-campus in Nijmegen. Vanuit het centrum is het een kwartiertje fietsen, en vanaf treinstation Nijmegen Heyendaal maar een paar minuten lopen. Na je colleges kun je de bieb in – of je gaat lekker sporten of een drankje doen met studiegenoten.

Anderen bekeken ook

Life Sciences

Voltijd Bachelor

Life Sciences is a 4-year international Bachelors and it is that is taught entirely in English. It prepares students for a career as a researcher in molecular life sciences.

Studenten aan het werk in lab

Chemie (HLO)

Voltijd Bachelor

'Ongeveer'. Dat woord gebruik je niet vaak. Jij bent iemand die alles precies wil weten. Je bent nieuwsgierig en een onderzoeker. Je voelt je thuis in het lab en je denkt na over de wereld daarbuiten.

chemie student docent computer

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek (HLO)

Voltijd Bachelor

Was jij als kind al geboeid door de levende natuur om je heen? Wil je meewerken aan het bestrijden van ziektes? Je verdiepen in DNA-onderzoek? Kies dan Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek!

biologie en medisch laboratoriumonderzoek student pipet laboratorium

Bio-informatica

Voltijd Bachelor

Werk je graag met computers? En heeft biologie je interesse, maar ook weer niet zo dat je zelf in een witte jas biologisch onderzoek wilt doen? Dan is Bio-informatica misschien iets voor jou!

bio-informatica student aan het werk

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Jouw toekomst

Waar ga jij voor na de bachelor Chemistry? Aan het werk als onderzoeker in een lab, of nog even doorstuderen: het kan allemaal.

meisje en jongen overleggen in het laboratorium 2