Dit is je studie

De deeltijd Bouwkunde stoomt je klaar om bouwprojecten te managen: van ontwikkelen en voorbereiden tot uitvoeren. Je wordt bouwkundig ingenieur met kennis van de nieuwste technieken. Je functie na Bouwkunde deeltijd? Werkvoorbereider, hoofduitvoerder, bouwplaats- of projectmanager, zeg het maar!

bouwkunde deeltijdstudent laptop bouwplaats

Informatie voor nieuwe studentenStuderen in coronatijd

Door de coronamaatregelen ziet de start van jouw 1e studiejaar er net even anders uit dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker lessen vanuit huis, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Als
1e-jaarsstudent krijg jij wel voorrang om zoveel mogelijk lessen te volgen op de campus. Zo kunnen we elkaar leren kennen. Lukt dat niet, dan doen we er alles aan om het online zo goed mogelijk te regelen.

Meer algemene informatie over de start van jouw studiejaar vind je op han.nl/starten-corona.

8 modules in 4 jaarDe opbouw van Bouwkunde deeltijd

Propedeuse, hoofdfase en afstuderen: de complete deeltijdopleiding Bouwkunde duurt 4 jaar. Je hebt 1x in de week een dag les (in het 2e jaar 1x in de 2 of 3 weken). Daarnaast leer je in de praktijk op je werk: zo'n 20 uur per week. Heb je een vooropleiding die aansluit? Of heb je ervaring in het vakgebied? Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. In een adviesgesprek vertellen wij je er graag meer over.

Vanaf module 2 ben je flexibel Losse modules

Deeltijd Bouwkunde bestaat uit 8 modules van een half jaar. Je start met de basismodules Bouwkunde 1 en 2. Hiervoor kun je eventueel vrijstelling krijgen. Daarna volgen de 5 modules van de hoofdfase. In deze fase kun je de volgorde van de modules voor een groot deel zelf bepalen. Je hbo Bouwkunde deeltijd duurt in dat geval 2,5 jaar.

bouwkunde studenten laptop

Ontdek de complete studieroute Programma

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt in de bouwsector en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding aanzienlijk inkorten. Meer weten over jouw persoonlijke leerroute?  Maak een afspraak voor een gesprek. Dan hoor je meteen welke vrijstellingen mogelijk zijn. 

Volgende paginaKom goed beslagen ten ijs

Alle praktische informatie over de deeltijd Bouwkunde: van aanmelden tot opleidingskosten.