Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Dit is je studie hbo-bouwkunde in deeltijd

De deeltijd Bouwkunde stoomt je klaar om bouwprojecten te managen: van ontwikkelen en voorbereiden tot uitvoeren. Je wordt bouwkundig ingenieur met kennis van de nieuwste technieken. Je functie na Bouwkunde deeltijd? Werkvoorbereider, hoofduitvoerder, bouwplaats- of projectmanager, zeg het maar!

opzichter loopt op een bouwplaats

8 modules in 4 jaarDe opbouw van Bouwkunde deeltijd

Propedeuse, hoofdfase en afstuderen: de complete deeltijdopleiding Bouwkunde duurt 4 jaar. Je hebt 1x in de week een dag les (in het 2e jaar 1x in de 2 of 3 weken). Daarnaast leer je in de praktijk op je werk: zo'n 20 uur per week. Heb je een vooropleiding die aansluit? Of heb je ervaring in het vakgebied? Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. In een adviesgesprek vertellen wij je er graag meer over.

Vanaf module 2 ben je flexibel Losse modules

Deeltijd Bouwkunde bestaat uit 8 modules van een half jaar. Je start met de basismodules Bouwkunde 1 en 2. Hiervoor kun je eventueel vrijstelling krijgen. Daarna volgen de 5 modules van de hoofdfase. In deze fase kun je de volgorde van de modules voor een groot deel zelf bepalen. Je hbo Bouwkunde deeltijd duurt in dat geval 2,5 jaar.

Studenten werken en overleggen samen

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je waarschijnlijk vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt in de bouwsector en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding aanzienlijk inkorten. Meer weten over jouw persoonlijke leerroute?  Maak een afspraak voor een gesprek. Dan hoor je meteen welke vrijstellingen mogelijk zijn. 

33737 bouwkunde deeltijdstudent laptop overleg

Ontdek de complete studieroute Programma

Kom goed beslagen ten ijs

Alle praktische informatie over de deeltijd Bouwkunde: van aanmelden tot opleidingskosten.

33554 civiele techniek waterlab