Jouw toekomst met Bio-informatica

Wil je als bio-informaticus planten veredelen? Als data scientist uit miljoenen gegevens de formule plukken voor een beter medicijn? Als biologisch programmeur apps bouwen voor ziekenhuizen of verzekeraars? Een bedrijf starten, of doorstuderen? Wat het ook wordt: je toekomst heb je in eigen hand.


Na bio-informatica: welk beroep past bij jou?

Ben je goed in bio-data analyseren? Bouw je liever apps die dat voor jou doen? Of krijg je energie van het combineren van IT en biologie? Volop baankansen na je studie Bio-informatica. Welke pak jij?

 • Bio-informaticus

  Hoe verbeter je deze tomaat? Hoe veredel je die graansoort? Hoe vind je een medicijn tegen Ebola? Als bio-informaticus staat je werk altijd in het teken van een biologische vraag. Die vertaal jij naar naar een bio-informatica werkaanpak. Uit een enorme bak data weet jij het juiste antwoord te vissen.
 • Data scientist

  ‘’Alstu! Een hele berg gegevens: over eiwitten. DNA. En ook nog over wat ziektebeelden. Zoek jij even de nodige info voor de nieuwe griepprik?’’ Raak je niet in paniek van die vraag? Is het vinden van de speld in die data-hooiberg voor jou juist een uitdaging? Dan ben je een echte data scientist.
 • Programmeur

  Na je studie kun je software maken. En apps ontwikkelen. Je bouwt die programma’s zo dat ze data analyseren zoals jij wilt. Als biologisch programmeur komt je kennis van natuurwetenschap van pas. Maar eigenlijk kun je met jouw IT-tools bij ieder bedrijf aan de slag: van ziekenhuis tot verzekeraar. 
 • Productontwikkelaar

  Jij bent IT’er én bioloog: die mix is goud waard voor bedrijven in de natuurwetenschappelijke hoek. Als geen ander kun jij jouw kennis inzetten om producten te ontwikkelen die de gezondheidszorg, voedingsmiddelenindustrie en landbouw naar een hoger niveau te tillen. 

Doorstuderen na Bio-informatica

 • Medische biologie (MSc)

  Hoe functioneert het menselijk lichaam in gezondheid en in ziekte? Dat is de kernvraag van deze Engelstalige master. Je verdiept je in moleculaire en cellulaire systemen. Die kennis pas je toe op klinische vraagstukken of op volksgezondheid. 
 • Bioinformatics (MSc)

  In deze Engelstalige master aan de Universiteit Leiden leer je hoe je methoden en concepten uit de informatica en wiskunde kunt gebruiken om (moleculair) biologische en biochemische vraagstukken op te lossen.  
 • Bioinformatics (MSc)

  In deze Engelstalige master gebruik je methoden en concepten uit de informatica en wiskunde om (moleculair) biologische en biochemische vraagstukken op te lossen. Je leert grote biologische datasets bewerken en analyseren en ontwikkelt nieuwe tools. 
 • Bioinformatics & Systems Biology (MSc)

  Grote databases bieden een gouden kans om de geheimen van het leven te onderzoeken, de complexiteiten ervan te begrijpen en om de kwaliteit ervan te verbeteren. In deze master leer je hoe je data omzet in kennis en inzicht. 

Volgende paginaDit is je studie

Vakken en projecten, stages en minoren: dit ga je doen bij de opleiding Bio-informatica aan de HAN.