HBO-programma Ouderenzorg in de Huisartsenpraktijk

twee vrouwen overleggen in klaslokaal
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

Startdatum is nog niet bepaald

Wil jij hoogcomplexe en niet-protocollaire eerstelijnszorg bieden aan ouderen binnen de huisartsenzorg? Dan is de module ouderenzorg in de huisartsenpraktijk iets voor jou!

In het kort

  Duur11 lesdagenStartdatum: Maart 2024
  Studielast8-12 uur per week
  Studielast is inclusief contacturen en exclusief stage
  Contacturen66 uur
  AccreditatieV&VN wordt aangevraagd
  Kosten€2.995,-Prijspeil 2023

Over de module

Tijdens de module wordt toegewerkt naar het kunnen verlenen van hoogcomplexe en niet-protocollaire eerstelijnszorg voor ouderen binnen de huisartsenzorg. In het programma komen verschillende thema’s aan bod. Er wordt onder andere aandacht besteed aan kwetsbaarheid, geriatrische ziektebeelden, advanced care planning, samenwerken met andere (in)formele zorg en multidisciplinair samenwerken.

Om optimaal aan te sluiten bij de behoeftes uit het werkveld is het programma van de opleiding opgebouwd uit drie eenheden van leeruitkomsten (EVL’s):

 • Vakinhoudelijk handelen
 • Maatschappelijk handelen
 • Professionaliteit

Samenwerking

Deze module is ontwikkeld samen met verschillende experts op het gebied van ouderenzorg en huisartsenzorg. Daarnaast werken we met gedreven (gast)docenten, zodat we altijd nieuwe en actuele kennis overbrengen op jou als cursist.

Werkwijze

Leren vanuit jouw eigen stage en vragen staat voorop. Dit actie-leren wordt verder versterkt door werkvormen waarbij kennis, vaardigheden en attitude met elkaar worden geïntegreerd. Tijdens de lessen zorgen we voor verdiepende en actuele kennis door deskundige (gast)docenten in te zetten. Onze gastdocenten staan midden in de praktijk, waardoor ze op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen. 

Vaardigheden

Het onderwijs sluit aan bij jouw kennis en ervaring in het vakgebied. Door discussie, casuïstiek besprekingen, praktische oefeningen en opdrachten ontwikkel je jouw kennis en vaardigheden. Door de diversiteit in de groep leer je ook veel van elkaar. Tijdens de opleiding ontwikkel je jouw capaciteiten verder in de volgende onderwerpen:

 • Persoonsgerichte zorg & zorg op maat
 • Initiëren van interventies
 • Klinisch redeneren
 • Gezamenlijke besluitvorming
 • Netwerkzorg en netwerkanalyse
 • Evidence Based Practice (EBP)
 • Organiseren van hoogcomplexe zorg en kwaliteitszorg
 • Moreel beraad en bespreken ethische dilemma’s
 • Verpleegkundig leiderschap

Toetsing

Binnen deze module staan de 3 EVL’s centraal (Vakinhoudelijk handelen, Maatschappelijk handelen en Professionaliteit). Binnen elke EVL toon je aan dat je over bepaalde kennis, vaardigheden en/of attitude beschikt. Om de module goed af te ronden sluit je alle onderdelen af met minimaal een voldoende.

Resultaat

Deze module is los te volgen en indien alle onderdelen met een voldoende worden afgerond dan  ontvang je een certificaat.

Kosten

Het lesgeld voor deze opleiding kan worden betaald in termijnen. Hiervoor betaal je €100,- extra. Vermeld in het aanmeldformulier ‘termijnbetaling’ in het opmerkingenveld. Daarnaast  dien je zelf nog boeken  aan te schaffen voor ongeveer €100,-.

Toelatingsvoorwaarden

 • Je hebt een diploma Praktijkondersteuner Huisarts, of je bent werkzaam als Wijkverpleegkundige.
 • Een deelnemer moet in de gelegenheid zijn om minimaal 8 uur per week werkervaring op te bouwen met hoogcomplexe en niet-protocollaire ouderenzorg.

Heb je een vraag over de toelatingseisen? Neem dan gerust contact met ons op via secretariaat.VDO-gezondheid@han.nl.

Kom kennismaken

Twijfels? Kom naar de volgende Open Avond op 22 november 2023 en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met een studieadviseur op de desbetreffende opleidingspagina. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

485826 Informatiemarkt op Kapittelweg 33 voor Werkveld Zorg
draw-cta-title

Premodule Verpleegkundige Vervolgopleidingen

De afgelopen jaren hebben we gezien dat sommige van onze cursisten, die een mbo diploma of geen recent hbo-v diploma (na 2016) hebben, het lastig vinden om weer te beginnen met studeren. Om deze reden hebben we een premodule ontwikkeld. Zodat jij je kan voorbereiden op je nieuwe studie.

Meer informatie over de premodule vind je op de website.

32675 drie vrouwen overleggen
Hoe sta jij ervoor?
 

TEST JOUW DIGITALE VAARDIGHEDEN

Start jij met één van onze opleidingen, dan verwachten we basale digitale vaardigheden. Twijfel je daarover? Doe dan de zelftest Verpleeghuiszorg & Zorg Thuis, geschikt voor verpleegkundigen in alle sectoren. Hiermee test je gemakkelijk jouw kennis over basis ICT-voorzieningen, Microsoft Office en overige digitale vaardigheden.

05c17cfe-0cf3-11ee-899b-02565807075b HBO master studenten werken samen in de kantine van Groenewoudseweg achter de laptop
Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor Module Ouderenzorg in de Huisartsenpraktijk? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een Ad, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Een groep cursisten die STAP-budget heeft aangevraagd zit in een collegezaal
Opleidingscoördinator
 

Gerda Woltjer

Gerda Woltjer is opleidingscoördinator van de opleiding Praktijkondersteuner en medecoördinator van de opleiding Arboverpleegkundige en Technisch Thuiszorgverpleegkundige. Voordat Gerda aan de slag ging bij de HAN heeft ze verschillende functies gehad in de zorg, zowel als verpleegkundige, adviseur en manager. Ze is een echte verbinder en heeft veel kennis en ervaring in de eerstelijns zorg. Gerda ziet leren als een continue avontuur, waarin ze cursisten prikkelt om hun eigen uitdaging op te blijven zoeken.

158a9b90-0cf1-11ee-b84f-02565807075b Portret Foto Gerda Woltjer in de gang Groenewoudseweg

Snel antwoord

Vragen over een post-hbo training, cursus of opleiding?
We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 16.30 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 35 11 040