Cursus Strategisch Management

twee personen staan voor het lesbord iets uit te leggen aan vier deelnemers strategisch management
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 3 oktober 2023

Werk je als teamleider, coördinator of operationeel leidinggevende? En ben je op zoek naar een opleiding die je een brede theoretische basis geeft in management en organisatie? Volg dan de cursus Strategisch Management!

In het kort

  2 maandenDuur7 bijeenkomsten
  18.30-21.30 uurTijden
  hbo+Niveau
  € 1.695,-Kosten€ 150,- literatuurkosten

Voor wie is de cursus Strategisch Management?

De cursus Strategisch Management is voor teamleiders en operationeel leidinggevenden en een ieder die een functie op hbo-niveau uitvoert en zijn of haar kennis op het gebied van strategisch management wil verbreden en verdiepen.

Programma Strategisch Management

Strategie is een onmisbare schakel voor het lange termijn succes van iedere organisatie. In sterk veranderende tijden zorgt een goed gekozen strategie voor focus, daadkracht en effectiviteit. Tijdens deze post-hbo cursus bestudeer je de sleutelconcepten van strategie. Je ontwikkelt je eigen strategisch denken en handelen door middel van strategische concepten en modellen, die een hulpmiddel vormen om goed met strategische vraagstukken en dilemma’s in je organisatie om te kunnen gaan.
Aan de hand van een praktische methode leer je relevante ontwikkelingen in jouw organisatie en haar omgeving in te schatten op risico’s en mogelijkheden. Je leert de juiste strategische keuzes te maken en je ziet waar in een sterk veranderende omgeving de innovatie- en groeimogelijkheden voor je organisatie liggen. Je doet verbetervoorstellen die de positie van jouw organisatie of afdeling sterk zullen verbeteren.

In 7 bijeenkomsten besteden we aandacht aan diverse onderwerpen op het gebied van strategisch management, waaronder:

 • sleutelconcepten van strategie;
 • succesvolle organisaties, nieuwe businessmodellen en strategieën;
 • trends, marktontwikkelingen en onzekerheden;
 • toekomstscenario's ontwikkelen en beoordelen;
 • beoordelen sterke en zwakke punten van een strategie;
 • herkennen van knelpunten in de realisatie van een strategie en oplossingsrichtingen om gedurende het proces bij te sturen;
 • draagvlak creëren binnen je organisatie voor innovatie en verbeteringen.

De modules leiden tot nieuwe inzichten en zijn direct toe te passen in de praktijk, dat is erg prettig en voegt extra waarde toe, ook voor je opdrachtgever."

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de cursus Strategsich Management? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken
draw-cta-title

Strategisch Management is een praktische allround cursus die je een prima basiskennis geeft op het gebied van bedrijfskunde en tegelijk veel kennis geeft over de structuur van je organisatie, haar doelstellingen, werkwijze en omgeving. Dit is niet alleen super interessant, maar het maakt jou tot een waardevolle proactieve medewerker die mee gaat denken op bedrijfstechnisch niveau."

Verdere informatie

Docent Marc denkt met je mee, heeft snel je kwaliteiten door en weet wat er uit te halen valt. Ofwel de perfecte strategische leraar voor dit vak!

Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor Strategisch Management? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een associate degree, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN

Verder studeren

Strategisch Management is een module van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met deelnemers die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Nadat je de action learning opdracht met een voldoende hebt afgesloten krijg je een certificaat. Besluit je op een later moment de gehele opleiding te gaan volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. Ook ontvang je een korting van €795,- euro op de prijs van de post-hbo opleiding. 

De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde

Bedrijfskundig HRM

Met de module Bedrijfskundig HRM ontwikkel je kennis en vaardigheden om een HR-beleid succesvol binnen jouw organisatie te kunnen implementeren.

eceonomie-management-recht

Marketing Management

Met de module Marketing Management ga jij aan de slag met een omgevingsanalyse, zodat je inzicht verkrijgt in zowel de interne als externe omgeving van je organisatie en oorzaken en gevolgen kunt onderkennen.

Overlegen en samenwerken

Financieel Management

Heb je ervaring als manager/leidinggevende, maar mis je de theoretische basis op het gebied van financiën? De module Financieel Management biedt je inzichten in de financiële besturing van een organisatie.

economie management recht

Procesmanagement

Procesmanagement is er op gericht kennis en ervaring op te doen met het managen van processen in organisaties. Je maakt kennis met verschillende verbetermethoden en leert een stappenplan opstellen voor het invoeren of verbeteren van procesmanagement binnen jouw organisatie.

economie management recht

Verandermanagement

70% van de verandertrajecten eindigt niet positief. Zo gaat veel energie en motivatie verloren. Zijn veranderingen wel te managen? Leer verandervragen integraal te benaderen. En word die eigentijdse veranderaar waar organisaties om vragen.

eceonomie-management-recht
Meer Bedrijfskunde-gerelateerde opleidingen
 

Bekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Bedrijfskunde? Kijk dan ook op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie.

economie management recht

Nieuwsgierig?

Goed leidinggeven of een organisatie leiden vraagt aanleg en talent. Maar gedegen vakkennis dankzij de juiste opleiding draagt beslist ook bij aan een succesvolle carrière.

draw-cta-title

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal