Cursus Procesmanagement (basis)

economie management recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start19 september 2023

Organisaties stellen steeds hogere eisen aan processen. Aan de efficiëntie en doelmatigheid bijvoorbeeld. Hoe pak je dit aan? Wat kan jij doen om processen beter te managen? En verbetermethoden als Six Sigma en Lean toe te passen? Je leert het tijdens de cursus Procesmanagement (basis). Meld je aan!

In het kort

  2 maandenDuur
  18.30-21.30 uurTijden
  hbo+Niveau
  € 1.645,-Kosten€ 70,- literatuurkosten

Door de overgang naar een nieuw inschrijvingssysteem hebben we helaas te maken met een storing waardoor niet elke aanmelding goed wordt verwerkt. Ervaar jij problemen met aanmelden? Stuur een mail naar ask@han.nl en vermeld daarin je naam, telefoonnummer en vooropleiding. Dan zetten wij jouw aanmelding zo snel mogelijk in gang. Onze excuses voor het ongemak.

Voor wie is de cursus Procesmanagement (basis)?

Je wilt meer kennis hebben over het managen van processen in organisaties. Ervaring opdoen en verbetermethoden ontdekken. Zodat je het procesmanagement van je organisatie in kaart kunt brengen en beoordelen. Je bent teamleider, operationeel leidinggevende, coördinator, managementadviseur, procesmanager of in een andere rol betrokken bij het (continu) verbeteren van processen. En hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring. Wil je doorgroeien naar een dergelijke functie? Ook dan is deze cursus waardevol voor je. We verwachten wel dat je hbo-denkniveau hebt.

Je wordt op een creatieve manier meegenomen in de wereld van procesmanagement; theorie wordt met praktijk verbonden. De docent past daarnaast een aantal spelmethoden toe om je daadwerkelijk te laten beleven waarom procesmanagement een belangrijke rol in de Bedrijfskunde speelt. Echt interessant!"

Programma cursus Procesmanagement (basis)

In de cursus Procesmanagement (basis) staat het in kaart brengen en beoordelen van het procesmanagement in je eigen organisatie centraal. Je maakt kennis met verbetermethoden als Six Sigma en Lean Management. En leert een stappenplan te maken om procesmanagement binnen je organisatie in te voeren of te verbeteren.  

Deze onderwerpen komen aan bod: 

 • Introductie procesmanagement; 
 • Processen beschrijven; 
 • Het INK-managementmodel; 
 • Processen besturen en analyseren; 
 • Processen verbeteren / Theory of Constraints & Six Sigma; 
 • Processen verbeteren / Lean management simulatie;
 • Probleemoplossingstechnieken en veranderkundige aanpak.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de cursus Procesmanagement? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Knowing what not to do is just as important as knowing what to do. Process Management opened my eyes even more, accuracy is needed when implementing a plan."

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor Procesmanagement (basis)? Dan kun je vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Verder studeren

Procesmanagement is een module van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met deelnemers die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Nadat je de action learning opdracht met een voldoende hebt afgesloten krijg je een certificaat. Besluit je op een later moment de gehele opleiding te gaan volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. 

De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde

Human Resource Management

Met de module Human Resource Management (HRM) ontwikkel je kennis en vaardigheden om een HR-beleid succesvol binnen jouw organisatie te kunnen implementeren.

eceonomie-management-recht

Strategisch Management

Je ontwikkelt je eigen strategisch denken en handelen door middel van strategische concepten en modellen, die een hulpmiddel vormen om goed met strategische vraagstukken en dilemma’s in je organisatie om te kunnen gaan.

eceonomie-management-recht

Marketing Management

Met de module Marketing Management ga jij aan de slag met een omgevingsanalyse, zodat je inzicht verkrijgt in zowel de interne als externe omgeving van je organisatie en oorzaken en gevolgen kunt onderkennen.

Overlegen en samenwerken

Financieel Management

Heb je ervaring als manager/leidinggevende, maar mis je de theoretische basis op het gebied van financiën? De module Financieel Management biedt je inzichten in de financiële besturing van een organisatie.

economie management recht

Verandermanagement

70% van de verandertrajecten eindigt niet positief. Zo gaat veel energie en motivatie verloren. Zijn veranderingen wel te managen? Leer verandervragen integraal te benaderen. En word die eigentijdse veranderaar waar organisaties om vragen.

eceonomie-management-recht

Meer Bedrijfskunde-gerelateerde opleidingenBekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Bedrijfskunde? Kijk dan ook op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie.

economie management recht

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal