Cursus Gedragsverandering

Overlegen en samenwerken
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start27 november 2024

Ben jij adviseur, beleidsmaker, manager, of houd je je op een andere manier bezig met het veranderen van gedrag? En merk je dat het soms lastig is om mensen in de juiste richting te bewegen? Dan is de Tweedaagse gedragsverandering iets voor jou!

Waarom eten mensen ongezond en sporten ze te weinig terwijl ze gezond willen leven? Waarom appen automobilisten of fietsers in het verkeer terwijl ze veiligheid belangrijk vinden? Waarom vertonen mensen geen milieuvriendelijk gedrag terwijl ze weten dat dit cruciaal is om klimaatverandering tegen te gaan? Waarom hebben medewerkers weerstand tegen een nieuwe werkvorm terwijl deze vorm het werk uiteindelijk makkelijker en sneller zal maken?

Over de cursus

In deze tweedaagse leer je hoe je gedrag op efficiënte wijze kunt veranderen. Benieuwd hoe deze training kan bijdragen aan de aanpak van jouw vraagstukken? Vanuit de gedragswetenschappen is veel bekend over menselijk gedrag, menselijke drijfveren en hoe de mens omgaat met veranderingen. Zo laat decennia aan onderzoek zien dat menselijk gedrag helemaal niet zo rationeel is als we denken en dat het sterk wordt gestuurd door onbewuste processen, zoals de behoefte aan autonomie en acceptatie door anderen. Met de juiste kennis van deze onbewuste en bewuste processen, kan je gedrag langdurig veranderen.

In het kort

  Van der Valk Nijmegen LentLocatie
  27-28 nov 2024Wanneer?
  10:00 - 16:30 uurTijden
  € 1470,-Kosten

Inhoud cursus

In deze inspirerende tweedaagse Gedragsverandering geven Behavior Change Academy en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen je een introductie in de wereld van gedragsverandering.

Ze beantwoorden onder andere de volgende vragen:

 • Wat is gedragsverandering precies en wat kan je er mee in de praktijk?
 • Wat zijn de belangrijkste (on)bewuste drijfveren van mensen om gedrag te vertonen?
 • Hoe kan je gedrag op een effectieve manier veranderen?

Tijdens de tweedaagse koppel je de theorie steeds actief terug naar jouw werkpraktijk en eigen casuïstiek. Zo heb je na de tweedaagse, naast inspiratie en kennis, ook direct de handvatten om met gedragsverandering aan de slag te blijven.

Wat zeggen eerdere deelnemers over deze cursus?

"Kennis over gedrag(sverandering) essentieel"Sasja Schermer

Hoe hebben onze alumni deze opleiding ervaren? We geven alumnus Sasja Schermer, communicatieadviseur en woordvoerder bij de Gemeente Hilversum het woord.

"Toepasbaar in (werk)praktijk"Kimberly Hulleman

Hoe hebben onze alumni deze opleiding ervaren? We geven alumnus Kimberly Hulleman, Beleidsmedewerker gezonde leefomgeving, het woord. Kimberly is werkzaam bij Provincie Overijssel.

Voor wie?

De tweedaagse cursus Gedragsverandering is geschikt voor alle professionals die zich bezighouden met menselijk gedrag, zoals:

 • beleid & strategie;
 • communicatie & strategie;
 • zelfredzaamheid & eigenaarschap stimuleren op de werkvloer;
 • persoonlijke ontwikkeling;
 • burgerparticipatie;
 • marketing;
 • sustainability.

Programma

De tweedaagse bestaat uit drie onderdelen. Bij elk onderdeel nemen de docenten je mee in de theorie, en ga je vervolgens zelf aan de slag om het geleerde in de praktijk te brengen. Je ontvangt voorbeelden uit de praktijk bij elk onderdeel.

Locatie en overnachting

Deze tweedaagse vindt plaats in het Van der Valkhotel in Lent. Overnachting is niet inbegrepen. Het boeken van een overnachting kan via de website van het hotel

Wat levert het je op?

Nadat je deze tweedaagse hebt gevolgd, zul je ervaren dat je:

 • dieper inzicht hebt in menselijk functioneren, gedrag en drijfveren;
 • op basis van deze fundamentele kennis handvatten hebt om gedrag in jouw werkpraktijk te veranderen;
 • een begin gemaakt hebt met jouw eigen concrete plan om gedrag te veranderen;
 • geïnspireerd bent om na de tweedaagse met gedragsverandering aan de slag te blijven!

Benieuwd naar de cursus Gedragsverandering?

Wil jij meer informatie over de cursus Gedragsverandering? Vraag dan een brochure aan! Wil je meer kennis over gedrag? Meld je aan voor de volgende lichting.

psychologie in de praktijk
draw-cta-title

Voorwaarden

Bij het aanmelden voor een cursus of opleiding bij de HAN ga je akkoord met de voorwaarden. Bekijk alle voorwaarden, inclusief annuleringsvoorwaarden in de Algemene Voorwaarden van de HAN.

Over Behavior Change Academy

Behavior Change Academy is onderdeel van Behavior Change Group. Behavior Change Group helpt organisaties en professionals om zelfredzaam te worden op het gebied van gedragsverandering, door de toepassing van gedragsverandering een blijvende plek te geven in de organisatie. Binnen de Academy verzorgen ze opleidingen op het gebied van gedragsverandering, om deze zelfredzaamheid mogelijk te maken. Variërend van de postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar tot praktische incompany-opleidingen en tweedaagse bootcamps.

Over HAN SENECA

Als onderdeel van de Academie Sport en Bewegen focust HAN SENECA zich op het gehele gebied van sport en bewegen, gezondheid en vitaliteit. Of je nu inzicht in jouw gezondheid wilt hebben, je preventief met je vitaliteit aan de slag wilt, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of dat je als ondernemer wat wilt doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN SENECA kun je terecht.

Volg een cursus bij de HAN

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

 

Liever bellen?

Algemeen: 024 - 353 1262

Fitness: +31 6 50162759

Nieuwsgierig?

Wil jij de tweedaagse cursus Gedragsverandering volgen? Meld je dan meteen aan. Wil je liever nog iemand spreken? Dat kan ook. Vraag dan een adviesgesprek aan. 

draw-cta-title