Cursus Financieel Management

economie management recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00

De opleiding start 2 november 2021

Kosten en kostprijs. Analyse en beheer van geldstromen. Een organisatie financieel besturen. Als manager of leidinggevende heb je veel aan een degelijke basis op financieel gebied. In 3 maanden tijd werken aan je kennis? Volg de cursus Financieel Management. Meld je aan!

De bijeenkomsten voor deze opleiding vinden weer fysiek op de HAN plaats. Uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen: zo is het dragen van een mondkapje binnen het gebouw verplicht en volg je de bijeenkomsten op 1,5 meter afstand van de andere deelnemers.

In het kort

  3 maandenDuur
  18.30-21.30 uurLestijden
  hbo+Niveau
  € 1.495,-Kosten

Voor wie is de cursus Financieel Management?

Budgetten, kostprijzen, financiële verantwoordingen, rapportages, risico-management, prestatiebeloningen: zowel in profitorganisaties als in non-profitorganisaties hebben managers hiermee in toenemende mate te maken. Jij werkt al een aantal jaren in een leidinggevende functie. Je wilt je functie nog beter uitvoeren. En daarvoor je theoretische basis op het gebied van financiën versterken. Je bent bijvoorbeeld leidinggevende, manager, managementadviseur of projectleider. Bekijk ook de toelatingseisen. 

Programma cursus Financieel Management

Financieel management heeft zijn eigen taal. In de de cursus Financieel Management, ligt de nadruk op het leren spreken van deze taal. In deze cursus is ‘spreken belangrijker dan rekenen’. Niet de juistheid van de calculatorische analyse staat voorop, maar wel de betekenis van deze analyse in het kader van het nemen van beslissingen door het management.

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

 • plaats en functie van Financieel Management;
 • financial behavior;
 • de jaarrekening;
 • analyse van de jaarrekening;
 • financiering;
 • kosten en opbrengsten;
 • planning and control;
 • prestatiemanagement;
 • risicomanagement en interne beheersing.

Verdere informatie

Verder studeren

De cursus Financieel Management is een module van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met deelnemers die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Nadat je de action learning opdracht met een voldoende hebt afgesloten krijg je een certificaat. Besluit je op een later moment de gehele opleiding te gaan volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. 

De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde

Nog een korte opleiding volgen en wil je verder kijken dan het financiële aspect? Dan kun je ook kiezen voor andere losse modules van de post-hbo Bedrijfskunde.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300