Cursus Financieel Management

Drie personen achter een laptop met elkaar in gesprek
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start21 november 2023

Kosten en kostprijs. Analyse en beheer van geldstromen. Een organisatie financieel besturen. Als manager of leidinggevende heb je veel aan een degelijke basis op financieel gebied. In 2 maanden tijd werken aan je kennis? Volg de cursus Financieel Management. Meld je aan!

In het kort

  2 maandenDuur
  18.30-21.30 uurLestijden
  hbo+Niveau
  € 1.695,-Kosten€ 70,- literatuurkosten

Voor wie is de cursus Financieel Management?

Budgetten, kostprijzen, financiële verantwoordingen, rapportages, risico-management, prestatiebeloningen: zowel in profitorganisaties als in non-profitorganisaties hebben managers hiermee in toenemende mate te maken. Jij werkt al een aantal jaren in een leidinggevende functie. Je wilt je functie nog beter uitvoeren. En daarvoor je theoretische basis op het gebied van financiën versterken. Je bent bijvoorbeeld leidinggevende, manager, managementadviseur of projectleider. Bekijk ook de toelatingseisen. 

Programma Financieel Management

Financieel management heeft zijn eigen taal. In de cursus Financieel Management, ligt de nadruk op het leren spreken van deze taal. In deze opleiding is ‘spreken belangrijker dan rekenen’. Niet de juistheid van de calculatorische analyse staat voorop, maar wel de betekenis van deze analyse in het kader van het nemen van beslissingen door het management.

De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod:

 • plaats en functie van Financieel Management;
 • financial behavior;
 • de jaarrekening;
 • analyse van de jaarrekening;
 • financiering;
 • kosten en opbrengsten;
 • planning and control;
 • prestatiemanagement;
 • risicomanagement en interne beheersing.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de cursus Financieel Management? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken
draw-cta-title

Verdere informatie

Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor Financieel Management? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een associate degree, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN

Verder studeren

De opleiding Financieel Management is een module van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met deelnemers die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Nadat je de action learning opdracht met een voldoende hebt afgesloten krijg je een certificaat. Besluit je op een later moment de gehele opleiding te gaan volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. Ook ontvang je een korting van €795,- euro op de prijs van de post-hbo opleiding.

De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde

Bedrijfskundig HRM

Met de module Bedrijfskundig HRM ontwikkel je kennis en vaardigheden om een HR-beleid succesvol binnen jouw organisatie te kunnen implementeren.

eceonomie-management-recht

Strategisch Management

Je ontwikkelt je eigen strategisch denken en handelen door middel van strategische concepten en modellen, die een hulpmiddel vormen om goed met strategische vraagstukken en dilemma’s in je organisatie om te kunnen gaan.

eceonomie-management-recht

Marketing Management

Met de module Marketing Management ga jij aan de slag met een omgevingsanalyse, zodat je inzicht verkrijgt in zowel de interne als externe omgeving van je organisatie en oorzaken en gevolgen kunt onderkennen.

Overlegen en samenwerken

Procesmanagement

Procesmanagement is er op gericht kennis en ervaring op te doen met het managen van processen in organisaties. Je maakt kennis met verschillende verbetermethoden en leert een stappenplan opstellen voor het invoeren of verbeteren van procesmanagement binnen jouw organisatie.

economie management recht

Verandermanagement

70% van de verandertrajecten eindigt niet positief. Zo gaat veel energie en motivatie verloren. Zijn veranderingen wel te managen? Leer verandervragen integraal te benaderen. En word die eigentijdse veranderaar waar organisaties om vragen.

eceonomie-management-recht
Meer Bedrijfskunde-gerelateerde opleidingen
 

Bekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Bedrijfskunde? Kijk dan ook op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie.

economie management recht
draw-cta-title

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal