Cursus Coachen op kwaliteit voor schoolopleiders (verdieping)

Twee studenten schaterlachen met elkaar.
Meld je aan
Startdatum is nog niet bepaald
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

Startdatum is nog niet bepaald

Hoe kan ik als schoolopleider zo optimaal mogelijk gebruik maken van de kwaliteiten van de ander bij de begeleiding van de studenten en de ondersteuning van de werkplekbegeleider? Deze vraag staat centraal in deze cursus.

In de cursus Digitale coaching leer je cliënten effectief te coachen naar een gezondere leefstijl via internet (e-mail, app en WhatsApp). Bij deze vormen van coaching wordt gebruik gemaakt van schriftelijke communicatie. De non-verbale communicatie valt weg en dat vraagt andere taalvaardigheden dan bij face-to-face coaching. Digitale (E-)coaching is laagdrempelig, effectief en kostenefficiënt. In de leefstijlcoachpraktijk kan ervoor worden gekozen om alleen e-coaching in te zetten of te kiezen voor een combinatie van face-to-face coaching en e-coaching.

In het kort

  5 bijeenkomstenDuur
  30 uur in totaalStudiebelasting
  20 uurContacturen
  hboNiveau
  € 600Kosten

Inhoud en opzet

De nadruk in deze cursus ligt op de kwaliteiten van studenten en collega’s. Hoe kun je als schoolopleider deze kwaliteiten zoveel mogelijk het uitgangspunt laten zijn in begeleidingsgesprekken en bij het observeren en nabespreken van de lessen?

Op welke manier geef je de ander feedback, uitgaande van kwaliteiten, en welke vragen kun je stellen om het leren van de ander in een veilige setting te bevorderen? Hoe kan de ander zijn/haar kwaliteiten inzetten om te werken aan de verdere ontwikkeling en de idealen waar hij/zij naar toe wil werken? De nadruk ligt daarmee veel minder op belemmeringen en op wat niet goed gaat, maar veel meer op wat de ander al in huis heeft en waar hij/zij dus uit kan putten. Dat geeft zelfvertrouwen en bevordert de zelfreflectie en de zin om verder te blijven leren.

Voor wie

Deze cursus is geschikt voor schoolopleiders met minimaal een aantal jaren ervaring als schoolopleider in het vo en mbo, met voldoende basiskennis van en ervaring met het voeren van begeleidingsgesprekken.

Data, tijden en locatie

De bijeenkomsten vinden plaats op Kapittelweg 35 in Nijmegen van 16.00 - 20.00 uur op de volgende dagen: 

 • Donderdag 22 september
 • Dinsdag 4 oktober
 • Woensdag 19 oktober
 • Woensdag 9 november
 • Donderdag 24 november

Werkwijze

In de cursus wordt voortdurend de theorie aan de praktijk gekoppeld. Dat doen we door praktische oefeningen met door cursisten ingebrachte casuïstiek te koppelen aan de theorie.
Daarnaast worden er door de cursisten filmpjes opgenomen van begeleidingsgesprekken die we tijdens de bijeenkomsten samen bespreken en van feedback voorzien, uiteraard in een veilige setting waarbij we voortdurend kijken naar de kwaliteiten van zowel de coach als de gecoachte.
Om een certificaat te ontvangen is aanwezigheid tijdens alle bijeenkomsten verplicht, evenals het voldoende afronden van de opdrachten.
Aan te schaffen literatuur: Korthagen, F. en Nuijten, E. Krachtgericht coachen. Boom, 2021 (9789024428922)

Nieuwsgierig?

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500