Cursus Bedrijfskundig HRM

6f31322e-0cf8-11ee-90af-02565807075b Post-hbo Bedrijfskunde, overleggen, samenwerken, laptops, 2022
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start25 oktober 2023 en 16 april 2024

Wil jij je bedrijfskundige kennis op HR-gebied verdiepen en verbreden? Zorgen dat je de juiste mensen binnenkrijgt én behoudt? De post-hbo cursus Bedrijfskundig HRM geeft je de handvatten. Meld je aan!

In het kort

  2 maandenDuur7 bijeenkomsten
  18.30-21.30 uurLestijden
  hbo+Niveau
  € 1.695,-Kosten€ 125,- literatuurkosten

Voor wie is de cursus Bedrijfskundig HRM?

De cursus is geschikt voor iedereen die werkt met of in het HR-veld, en in een korte tijd wil worden bijgeschoold in actuele HR-thema’s, waarbij de focus op bedrijfskundige HRM op tactisch niveau ligt. In twee maanden krijg je een goed beeld van huidige arbeidsmarktontwikkelingen en de HR-omgeving waar je organisatie zich in bevindt. Je leert het HR-beleid af te stemmen op de organisatiestrategie en het organisatieontwerp. En verbeteringen op personeelsgebied initiëren en implementeren. De cursus is geschikt voor HR-professionals, bedrijfskundigen, managers, projectleiders, bestuurders, ondernemers, staffunctionarissen, bedrijfsadviseurs of -coaches.

Aanbeveling! Veel geleerd in deze cursus én door docent Roeland van Laer een mooie kijk gekregen op HRM anno 2023!"

Programma Bedrijfskundig HRM

De cursus bedrijfskundig HRM focust primair op uitvoeren van HRM op tactisch niveau, waarbij operationeel en strategisch HRM kort worden aangestipt.

Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is Human Resource Management?
 • Strategisch HRM
 • Strategische Personeelsplanning
 • Instroom (recruitment) en doorstroom (behoud)
 • Motiveren, betrokkenheid en belonen
 • Leren en Ontwikkelen (leven lang leren)
 • HR Analytics
 • Duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusie
 • HR Technologie
 • Toekomst van Human Resource Management

De lessen geven concrete handvaten en tips om de behandelde stof direct in de praktijk toe te kunnen passen."

Advies nodig?

Heb je nog vragen over de cursus Bedrijfskundig HRM? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken
draw-cta-title

Verdere informatie

Met deze cursus zal ik HR binnen onze organisatie opnieuw op de kaart zetten!"

Studiekosten
 

STAP-budget stopt

Schrijf je je in voor Bedrijfskundig HRM? Dan kun je helaas geen STAP-budget meer aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. In de 2e helft van 2023 kun je nog maar voor een klein aantal opleidingen STAP-budget aanvragen. Bij de HAN zijn dat alleen modules die onderdeel uitmaken van een associate degree, bachelor of master. Het is nog niet bekend of en hoe de overheid leren en ontwikkelen wil stimuleren in 2024. 

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN
Jouw docent
 

Roeland van Laer

Roeland van Laer, MBA, heeft ruim 25 jaar ervaring in het HRM-vak. Hij won met Alliander in 2020 de Werf& Award-publieksprijs in de categorie Recruitment. Hij heeft vele jaren ervaring bij corporates en vervulde diverse HR- en managementposities bij USG, St. Antonius Ziekenhuis, ING, Tata Steel en Alliander. Op dit moment is Roeland partner bij onafhankelijk adviesbureau Labor Redimo, waar hij organisaties helpt met het ontwerpen en implementeren van innovatieve HR-strategieën en total workforce oplossingen. Hij schreef het boek “Het einde van HRM” dat in februari 2021 (bestseller top 3 managementboek.nl) is uitgekomen.

ab5703f6-0cf7-11ee-b7db-02565807075b Strategisch HRM, gastdocent Roeland van Laer, 2022

Verder studeren

De post-hbo Bedrijfskundig HRM is een module van de post-hbo opleiding Bedrijfskunde. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Bedrijfskunde.

Het is ook mogelijk om in plaats van de hele post-hbo opleiding Bedrijfskunde, losse modules te volgen. Je volgt een losse module samen met deelnemers die hebben gekozen voor het volgen van de hele opleiding. Nadat je de action learning opdracht met een voldoende hebt afgesloten krijg je een certificaat. Besluit je op een later moment de gehele opleiding te gaan volgen? Met je certificaat voor het behalen van de losse module(s) kun je vrijstelling aanvragen. Ook ontvang je een korting van €795,- euro op de prijs van de post-hbo opleiding.

De losse modules van post-hbo Bedrijfskunde

Strategisch Management

Je ontwikkelt je eigen strategisch denken en handelen door middel van strategische concepten en modellen, die een hulpmiddel vormen om goed met strategische vraagstukken en dilemma’s in je organisatie om te kunnen gaan.

eceonomie-management-recht

Marketing Management

Met de module Marketing Management ga jij aan de slag met een omgevingsanalyse, zodat je inzicht verkrijgt in zowel de interne als externe omgeving van je organisatie en oorzaken en gevolgen kunt onderkennen.

Overlegen en samenwerken

Financieel Management

Heb je ervaring als manager/leidinggevende, maar mis je de theoretische basis op het gebied van financiën? De module Financieel Management biedt je inzichten in de financiële besturing van een organisatie.

economie management recht

Procesmanagement

Procesmanagement is er op gericht kennis en ervaring op te doen met het managen van processen in organisaties. Je maakt kennis met verschillende verbetermethoden en leert een stappenplan opstellen voor het invoeren of verbeteren van procesmanagement binnen jouw organisatie.

economie management recht

Verandermanagement

70% van de verandertrajecten eindigt niet positief. Zo gaat veel energie en motivatie verloren. Zijn veranderingen wel te managen? Leer verandervragen integraal te benaderen. En word die eigentijdse veranderaar waar organisaties om vragen.

eceonomie-management-recht
Meer Bedrijfskunde-gerelateerde opleidingen
 

Bekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van Bedrijfskunde? Kijk dan ook op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie.

economie management recht

Nieuwsgierig?

Goed leidinggeven of een organisatie leiden vraagt aanleg en talent. Maar gedegen vakkennis dankzij de juiste opleiding draagt beslist ook bij aan een succesvolle carrière.

draw-cta-title

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal