Meld je aan
De opleiding start 2 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst als Juridisch medewerker duaal

Tijdens je opleiding doe je al ervaring op met het opstelllen van contracten of bezwaarschriften. Want wat je leert, pas je gelijk toe in je werk. Met een Associate degree Juridisch medewerker werk je aan je toekomst. Je kunt na je diploma gelijk doorstuderen voor je bachelor HBO-Rechten!

Tom en Loraine in overleg, FEM Associate degrees

Beroepen

Als jurist ben je elke dag bezig met oplossen van rechtsvragen en advies geven. Je selecteert feiten, zoekt naar bronnen en je voert gesprekken. Je kunt werken bij DAS Rechtsbijstand, IND, UWV, advocaten- en notariskantoren, verzekeraars of de Rechtbank Gelderland.

 • Juridisch adviseur mkb en consument

  Als juridisch adviseur handel je zelfstandig en in teamverband. Vakjargon en kleine lettertjes aan de hand van wet- en regelgeving vertaal je naar praktisch toepasbare adviezen voor het mkb en de consument.

 • en-student-gesprek-overleg

  Juridisch medewerker (de)centrale overheid

  Je verleent juridische ondersteuning en adviseert je collega's van beleid en uitvoering op het gebied van verschillende wet- en regelgeving. Als gespecialiseerde in het bestuursrecht ben jij van waarde voor de overheidsinstelling. 

Praktische juristen gezochtDe toekomst van juridisch medewerkers

Door automatisering is er minder vraag naar lager geschoold administratief-juridisch werk. Met deze Associate degree kun je je in korte tijd om- of bijscholen en je specialiseren in de rechtsgebieden civiel recht of bestuursrecht. Na je Ad-diploma kun je direct doorstromen naar het 3e jaar van de bachelor HBO-Rechten deeltijd. Bij de overheid is er vraag naar juridisch adviseurs en onderzoekers.

14.100juridische vacatures
8%meer vacatures
93%van de juristen
734vacatures juridisch medewerker

Doorstuderen

Met een Associate degree Juridisch medewerker kun je zo door naar het 3e jaar van Bachelor HBO-Rechten in deeltijd. Zin in!?

 • Bachelor HBO-Rechten duaal

  De opleiding HBO-Rechten duaal bij de HAN leidt je op tot praktische en brede hbo-jurist. Je leert alles over de rechtsgebieden privaatrecht, publiekrecht en strafrecht. 

Volgende paginaDit moet je weten voor je begint

Praktische informatie over selectie, toelaten en aanmelden

associate degrees, Ferdinant en Damla in overleg, FEM HBO Rechten