Onderzoek

Ons lectoraat is (inter)nationaal dé hbo-partner voor automotive onderzoek. Ons Model Based Design van systemen en voertuigstructuren focust op groene en intelligente mobiliteit. We bezitten of ontwikkelen technologieën door Prototyping, Modeling, Testing, Monitoring en Business management.

Automotive waterstofauto Hydromotive controleren amperemeters

Projecten

HAN H2 Lab

Het H2Lab is een shared facility test- en ontwikkelomgeving voor waterstofsystemen. Deze omgeving en de bijbehorende faciliteiten zijn beschikbaar voor allerlei partijen die onderzoek willen doen en/of willen samenwerken. Het lab wordt beheerd door de HAN en functioneert als hybride leeromgeving.

Gebouw H2Lab op IPKW

Het Lectoraat Automotive Research voert onderzoeken altijd uit in samenwerking met toonaangevende bedrijven en onderzoeksinstituten. En met inzet van onze eigen onderzoekers, docenten en studenten. 

Onze specialisatie 'Groene mobiliteit' richt zich onder andere op de ontwikkeling van nieuwe en verbeterde aandrijflijnsystemen voor voertuigen. Voorbeelden van onderzoeksthema’s die aansluiten bij ontwikkeling van toekomstige aandrijflijnen zijn:  

  • Elektrificatie van de aandrijflijn
  • Optimalisering brandstoffen, motoren en emissies
  • Alternatieve brandstoffen
  • Lichtgewicht constructies
  • Productie-optimalisatie

Onze specialisatie Intelligente Mobiliteit richt zich volledig op de inzet en ontwikkeling van slimme voertuigen. Voorbeelden van onderzoeksthema’s die aansluiten bij de doelstellingen van de specialisatie zijn:

  • Geavanceerde rijhulpsystemen - ADAS 
  • Autonome voertuigen
  • Coöperatieve voertuigen - connectiviteit
  • Slimme infrastructuur
  • Mobiliteitsconcepten

Kennispartners en netwerken

HAN AR partners lijst 3. Logo's
HAN AR Partners lijst 2. Logo's
HAN AR partners lijst Logo's

Centre of Expertise (CoE)Automotive/ACE

Binnen het Automotive Centre of Expertise (ACE) komen de dagelijkse beroepspraktijk, hbo automotive onderwijs en automotive onderzoek samen. Ontwikkelingen in mobiliteit gaan razendsnel. De toekomst van het wegverkeer vraagt om slimme en groene oplossingen. De Nederlandse automotive branche heeft daarin een belangrijke positie. ACE vervult een spilfunctie in het behouden daarvan. Het doel? De Nederlandse automotive sector sterk, wendbaar en toekomstbestendig houden. 

Logo netwerk ACE

SamenwerkingsverbandTechnologie en Samenleving

Internationale concurrentie, hoogwaardige technologie en eisen op het gebied van duurzaamheid speelt een steeds grotere rol voor bedrijven. Ze streven dus naar innovatieve, efficiënte en effectieve producten en diensten. Samenwerkingsverband Technologie en Samenleving werkt aan ondersteunende en innovatieve onderzoeksprojecten voor het werkveld. Samen met het onderwijs. We dragen bij aan de kwaliteit van het onderwijs, de innovatieve kracht van de beroepspraktijk én een duurzame samenleving.

kind raakt zorgrobot aan iXbites