Sneller je diploma en minder uitval

HAN-studenten halen sneller hun diploma, en er vallen minder 1e-jaarsstudenten uit. Dat blijkt uit de gegevens van de Vereniging Hogescholen over studievoortgang in 2020. Het uitstel van het bindend studieadvies (BSA) voor 1e-jaars speelt hier een rol in.

13 april 2021
studenten in de klas

Minister van Engelshoven spreekt studenten Financieel Management

Hoe is het om te studeren in coronatijd? Dat wil de minister van OCW, Ingrid van Engelshoven, vooral weten van studenten, op donderdag 8 april. Ze was een halfuur aanwezig bij de online leergemeenschap Future Proof Financial van de Academie Financieel Economisch Management.

12 april 2021
32088 studenten samenwerken, college, les, klas, project, lachen, economie, finance and control, fc

Afgestudeerde HAN’ers doen het goed

Ondanks corona deden afgestudeerde HAN’ers het in 2020 goed op de arbeidsmarkt. 1,5 jaar na hun afstuderen was slechts 2,5% werkloos, blijkt uit de HBO-Monitor. Dit is een jaarlijks onderzoek naar de arbeidsmarktpositie van hbo-afgestudeerden, met 29.000 respondenten.

12 april 2021
30799 groep mensen achter laptop informeel

Krijg ik korting op mijn collegegeld in verband met corona?

Heb je het ook gelezen? De overheid is van plan om studenten volgend studiejaar 50% korting te geven op het collegegeld. Nu vraag jij je vast af wat dat voor jou als (aankomend) student precies betekent. Hier lees je wat we nu weten.

09 april 2021
232298 Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona

Werk aan de winkel in de wijk

Zeg me waar je woont, dan zeg ik hoe gezond je bent. Gezondheidsachterstanden hangen vaak samen met maatschappelijke problemen, zoals een ongezonde leefomgeving of een gebrek aan sociale relaties.

08 april 2021
bijeenkomst wijkatelier lindenholt- groep aan tafel docente in het midden

Minke Nieuwboer lector Wijkverpleging

Dr. Minke Nieuwboer is 1 april gestart als lector van het nieuwe HAN-lectoraat Wijkverpleging. In dit lectoraat staat de ontwikkeling van de beroepsinhoud van de wijkverpleegkundige centraal. Wat zijn de -toekomstige- taken en rollen? Wat kan zij betekenen voor mensen die thuis zorg nodig hebben?

08 april 2021
279070 wijkverpleging verzorgster met oude dame

Pilot met corona-zelftest voor meer fysiek onderwijs

Op donderdag 8 april start de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met het inzetten van zelfsneltesten. In een pilot, waar 400 studenten vrijwillig aan deelnemen, bekijken we hoe we in het nieuwe studiejaar meer fysiek onderwijs mogelijk kunnen maken.

07 april 2021
Studenten in collegezaal met mondkapjes op. Covid19. Corona

Make IT Work van start

De regionale arbeidsmarktvraag naar hoogopgeleide IT’ers blijft onverminderd groot. Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) start daarom vanaf 12 april met Make IT Work. Via dit speciale traject krijgen mensen met een hbo-of wo-achtergrond de komende vijf maanden een omscholing tot IT-professional. De deelnemers gaan hierna gegarandeerd aan de slag in een baan als software engineer, terwijl de betrokken werkgevers kunnen rekenen op nieuwe gekwalificeerde medewerkers.

24 maart 2021
237739 groep jonge mensen rond presentatie

Is Einstein in de toekomst jouw docent?

Eén fotootje, meer heb je niet nodig om bewegende beelden te genereren van jouw voorvader. Of een video te maken van Shakespeare. De nieuwe dienst Deep Nostalgia brengt met kunstmatige intelligentie foto’s tot leven. Business innovators zetten dit soort mogelijkheden om in innovaties voor organisaties. Gaaf toch?

Nathalie van den Berg
22 maart 2021
business innovation student Jelle

Zonder water is er geen leven

Vandaag is het Wereldwaterdag. Het thema is dit jaar 'water waarderen'. Een goede reden om lector Jeroen Rijke van het Lectoraat Sustainable River Management aan de tand te voelen over dit onderwerp.

22 maart 2021
275162 Een kraan waar schoon drinkwater uitkomt. 23 maart is het Wereldwaterdag.