Academie Sport en Bewegen

Sterker en weerbaarder: mbo’ers in de zorg

De kans op uitval bij jonge, net gestarte zorgmedewerkers is groot. Zonde. Want daarmee slinken hun kansen op een succesvolle loopbaan en een gezond leven. Of een sport- en beweegprogramma helpt hun mentale vitaliteit te vergroten? Dat zoekt Velibor Peters uit in zijn postdoconderzoek.

22 november 2021
109962 fitnesstrainer in de sportschool in gesprek met een blonde vrouw met overgewicht
Academie Sport en Bewegen

HAN-student wint gouden plak met rolstoelbasketbalteam

Bo Kramer, 4e-jaars student Fysiotherapie, heeft op de Paralympische Spelen met haar team de gouden medaille behaald in het rolstoelbasketbal. We zijn trots op deze mooie prestatie!

Carlijn Brinkman-Schulte
07 september 2021
102280 mindervalide jongeren spelen rolstoelbasketbal in de gymzaal van hun tehuis
Academie Sport en Bewegen

Voetbalclubs verbeteren vermogenspositie, ondanks corona

Ondanks de coronacrisis staan 15 van de 18 eredivisieclubs er financieel beter voor dan in het afgelopen seizoen. Door de verkoop van spelers en de Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is er meer geld in het laatje gekomen.

09 april 2021
31006 Sport studenten trainingspak voetbal

Van coronacrisis naar beweegcrisis

Een half uur per dag wandelen, dat zou eigenlijk iedereen moeten doen. Bewegen is gezond! Op dit moment doen we het alleen veel te weinig. De coronacrisis heeft een grote, negatieve impact op ons beweeggedrag. En dus zitten we in een beweegcrisis.

12 maart 2021
32984 studenten staan klaar voor de start
Academie Sport en Bewegen

Hoger opgeleide rent en fietst vaker

Hoger opgeleide mensen rennen en fietsen meer door corona, terwijl de lager opgeleide meer thuiszit. En waar veel wordt gesport, zijn de zorgkosten lager. Dat toont recent onderzoek van Atlas voor Gemeenten aan.

22 november 2020
Academie Sport en Bewegen

Interprofessioneel leren waarborgt toekomstbestendig onderwijs

Studenten van verschillende (para)medische en welzijnsopleidingen bij elkaar brengen en interprofessioneel leren samenwerken. Het is iets wat steeds meer hogescholen en universiteiten doen om toekomstbestendig onderwijs te waarborgen. Bij interprofessionele samenwerking stellen de verschillende disciplines tijdens een gepland overleg samen één zorgplan op, waarbij de patiënt nauw betrokken wordt. Hoe zit dit er in de praktijk uit?

14 september 2018
fysiotherapeut die een oudere man met gewichten helpt