Refurbished meubilair op de HAN

Wist je dat de HAN steeds meer bestaande meubels revitaliseert en circulair inkoopt? Ze voelen als nieuw en zien er ook zo uit, maar zorgen voor veel minder CO2-uitstoot dan conventionele meubels.

Foto van refurbished meubilair van de HAN

Slim, Schoon, Sociaal 

Duurzame bedrijfsvoering

Op de HAN is duurzame bedrijfsvoering niet iets wat bij één losse afdeling hoort. Bij elke Services-afdeling lopen collega's rond die er nadrukkelijk mee bezig zijn. Samen zorgen we ervoor dat de HAN stappen zet naar een nog slimmere, schonere en socialere HAN.

Milieubewust inkopen 

Samenwerking met Ahrend

Vanaf 1 december 2023 werkt de HAN samen met Ahrend, leverancier van kantoor- en schoolmeubelen. De samenwerking is het resultaat van een Europese aanbesteding, waarbij duurzaamheid centraal stond. Deze samenwerking is een belangrijke stap op weg naar een meer circulaire economie binnen de HAN.

Innovatie in refurbished meubilair
De samenwerking omvat een reeks innovatieve initiatieven die gericht zijn op circulaire economie en milieubewustzijn. Onderdeel hiervan is de introductie van refurbished meubilair naast het circulair nieuw meubilair.

Samenwerking 

Duurzaamheid tijdens de levenscyclus

Wat deze samenwerking onderscheidt, is de focus op duurzaamheid tijdens de hele levenscyclus van het meubilair. De afspraak met Ahrend is dat zij bij alle offertes CO2-berekeningen uitvoeren. Ons gezamenlijke doel is een jaarlijkse CO2-reductie van minimaal 5%. De R-ladder, een model voor circulaire economie, is de leidraad voor het maximaliseren van hergebruik en minimaliseren van afval.

Voor vragen of meer informatie over deze samenwerking, neem contact op met de afdeling inkoop en duurzaamheid.

Foto van refurbished meubilair van de HAN
refurbished meubilair op de HAN