Inspirerende demo's bij eerste Robotics@HAN event

Tijdens het eerste Robotics@HAN event op donderdag 24 april op de HAN Campus in Arnhem lieten we zien hoe robotics binnen ons onderwijs en onderzoek wordt toegepast. Er namen ruim 70 collega's, studenten en externe relaties deel aan deze inspirerende middag.

Sfeerfoto Robotics at HAN middag

Robotisering is van toenemend maatschappelijk belang. Zo helpen robots het personeelstekort te compenseren, doen vervelend of zwaar werk voor ons en houden mobiliteit toegankelijk voor iedereen. Tijdens het eerste Robotics@HAN event lieten we aan onze collega's, studenten en externe relaties zien hoe robotics binnen ons onderwijs en onderzoek wordt toegepast. Deelnemers konden doorlopend een aantal demonstraties bijwonen en in gesprek met de ontwikkelaars van de getoonde oplossingen. Ook was er voor geïnteresseerden een korte workshop rond besturingsarchitectuur voor mobiele robotica. 

Demonstratie van actueel onderzoek door onze studenten

Initiatieven rond robotica verbinden

Robotics@HAN richt zich onder andere op het verbinden van alle robotica gerelateerde HAN-activiteiten in zowel onderwijs als onderzoek. Robots zullen steeds verder integreren in de maatschappij, waarbij ze steeds beter zullen moeten interacteren met mensen. Dat vereist een toenemend aantal HAN disciplines. Er valt dus genoeg te verbinden! We zien robots in een groeiend aantal toepassingsdomeinen terug. 

Sfeerfoto's Robotics-at-HAN middag met demo's van studenten. Vrachwagencabine
VISTA VR Truck Docking Simulatie

Robotics@HAN Event

Deze middag konden aanwezigen zich laten bijpraten bij een keuze maken uit meer dan 15 demonstaties en presentaties en met studenten en onderzoekers in gesprek. Er waren onder andere demo's vanuit logistiek, mobiliteit, industrie en zorg. We konden deze middag slechts een deel van het hele HAN aanbod laten zien, dus het smaakt naar meer. Niet alleen voor de aanwezigen maar ook voor ons als team.

We verwachten dat het aanbod gestaag zal groeien en nodigen geïnteresseerden graag uit een volgend keer deel te nemen. 

Sfeerfoto's Robotics at HAN middag met demo's van studenten. Robotje op tafel
Robotoplossingen van iXperium

Op de hoogte blijven

Heeft u interesse in dit onderwerp in relatie tot:

Automotive en mobiliteit
Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Automotive Research. 

Procesverbetering en implementatie van robotoplossingen
Abonneer u dan op de nieuwsbrief van het HAN Lean QRM Centrum

Of neem contact op met Jan Benders.