Studentambassadeurs helpen leerlingen met studiekeuze

Studentambassadeurs van de opleiding Learning and Development in Organisations gaan vanaf november scholieren helpen met het hun studiekeuzeproces. Omdat de studenten net zelf een studiekeuze hebben gemaakt kunnen ze scholieren hier goed mee helpen. Dit onderdeel wordt nu bij de opleiding verder doorontwikkeld.

e44bdace-0cf7-11ee-a528-02565807075b Learning and Development in Organisations voltijd, studenten samenwerken buiten

'Ik wil mensen graag iets leren, maar niet op een schoolse manier'

De studentambassadeurs bezoeken vanaf november middelbare scholen zodat het voor de leerlingen laagdrempelig is om met studenten over hun studiekeuzeproces te praten. Voor de studentambassadeurs is het goed om te oefenen met een coachende rol. Deze rol is een onderdeel is van het curriculum van de opleiding Learning and Development in Organisations. De Nederlandstalige opleiding Learning and Development in Organisations is een mensgerichte opleiding. Studenten die voor Learning and Development kiezen vinden het leuk om met mensen om te gaan en mensen iets te leren, maar niet op een schoolse manier. Bij beroepen kun je denken aan:

  • jobcoach
  • trainer
  • loopbaanbegeleider
  • organisatieadviseur voor opleidingen
  • ontwikkelaar van cursussen en trainingen

Omdat banen veranderen en er grote tekorten zijn op de arbeidsmarkt is er nu veel vraag naar deze specialisten. Zij zorgen ervoor dat mensen kunnen doorgroeien in een organisatie. Een student die voor de opleiding koos verwoordt zijn keuze als volgt: 'Ik wil mensen graag iets leren, maar niet op een schoolse manier'. 

Medewerkers begeleiden in hun loopbaan

De bacheloropleiding Learning and Development in Organisations is een Nederlandstalige opleiding van de HAN die gaat over scholing van mensen op de werkplek. Medewerkers kunnen hun werk goed en prettig doen, ook als het werk verandert, bijvoorbeeld door het invoeren van nieuwe technieken of automatisering. De afgestudeerde student van Learning and Development is degene die trainingen en scholingen maakt en organiseert. Begeleiden en coachen van medewerkers is een belangrijk deel van het werk. Ze zorgen er voor dat mensen hun werk zo goed mogelijk kunnen doen en zich goed ontwikkelen in hun loopbaan.

Heb je als school interesse in de coaching van de studentambassadeurs of wil je meer weten? Neem dan contact op met coördinator Ernst Voerman op Ernst.Voerman@han.nl