"De energietransitie drijft de HAN en partners in elkaars armen, precies wat nodig is"

Tien jaar heeft Tinus Hammink, programmamanager van SEECE, zich sterk gemaakt voor betrouwbare en betaalbare duurzame energie. Eind juni ging hij met pensioen. Voor SAM blikt hij terug op de afgelegde weg. Maar liever nog kijkt hij vooruit: “Wat de energietransitie nu nodig heeft, is versnellen en opschalen. En dat betekent: samenwerken nieuwe stijl, intensiever dan ooit.”

6566e5ce-0cfb-11ee-992b-02565807075b Directeur SEECE, Tinus Hammink. SEE, Engineering en Automotive

De rode draad in het werkende leven van Tinus Hammink is zo tastbaar dat je ‘m haast kunt beetpakken: zoek elkaar op en bundel alle beschikbare denk- en daadkracht. Alleen dan maak je de dringend benodigde meters in energietransitie en innovatie. Ziedaar zijn diepste drijfveer. Het is duidelijk, Hammink is volkomen op zijn plek bij het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (kortweg SEECE, de publiek-private samenwerking van de HAN met het energie-gerelateerde bedrijfsleven).