#NOOITUITGELEERD

Educatie PRO is scholing voor leraren. Want of je nu een starter, een ervaren leraar of carrièreswitcher bent, er zijn in het onderwijs zóveel mogelijkheden om je te ontwikkelen. Zo blijf je bij en sta je als leraar, team en school niet stil. Ons uitgangspunt: je bent nooit uitgeleerd!

905c0734-0ce5-11ee-b067-02565807075b Docent op het Citadel College loopt door het klaslokaal om vragen van de leerlingen te beantwoorden die de vinger in de lucht hebben.

Ons professionaliseringsaanbod

Bij de HAN kun je verschillende (post‐hbo) trajecten volgen om het vak van leraar (po/vo/mbo) te verdiepen of juist te verbreden. Met onze opleidingen en trainingen kun je je professionaliseren op basis van je persoonlijke behoefte en ontwikkelvragen, maar ook de vraag van je school telt. De bijeenkomsten vinden op de campus in Nijmegen of in Arnhem plaats, óf we komen naar je toe voor maatwerktrajecten (incompany).  

Volg jouw pad. Wij lopen mee.

We bieden onder andere professionalisering op het gebied van Samen Opleiden,  zoals de cursus Begeleiden en Beoordelen van onderzoek in de school (start 28 september). In 5 bijeenkomsten wordt vanuit de theorie een kader gegeven voor professionele ontwikkeling. Daarbij is aandacht voor de ontwikkelingen in onderwijsonderzoek en in het bijzonder onderzoek in een Partnerschap Samen Opleiden. 

Maar ook hebben we een breed scala aan opleidingen op het gebied van Vakdidactiek en Vakinhoud, zoals bijvoorbeeld de post-hbo opleiding Taalcoördinator. Ben jij geïnteresseerd in taal en lezen en wil je je daarin verder ontwikkelen, dan is deze opleiding vast iets voor jou. Geef het taalonderwijs op jouw eigen school een kwalitatieve boost én coach je collega’s. 

Incompany trajecten

Heb je een specifieke professionalseringsvraag voor je team, school of bestuur? We gaan graag in gesprek om samen tot een passend traject te komen dat zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte. Een greep uit de trajecten die we de afgelopen tijd hebben ontwikkeld: 

  • Inductie; beleid en begeleiding van startende leraren 
  • Coachen op kwaliteit; een teamtraining waarbij talenten van collega's centraal staan 
  • NT2; handvatten voor leraren en onderwijsassistenten die veel met anderstaligen te maken hebben. 

Contact

Meer weten over onze (post-hbo) opleidingen, cursussen en trainingen? Of wil je je direct inschrijven? Ga dan naar han.nl/educatiepro. Je vindt hier beknopte informatie per opleiding, cursus of training.  Heb je nog vragen en staan deze niet op onze site? Neem contact met ons via educatie.pro@han.nl