Lerarenopleidingen Aardrijkskunde en Economie op leerzame Excursie naar Brussel

23 mei ging een groep docenten en studenten van de Lerarenopleidingen Economie en Aardrijkskunde gezamenlijk op excursie naar Brussel. Hier werd het Europees Parlement bezocht, waar ze o.a. in gesprek gingen met Europarlementariër Jeroen Lenaers over verschillende thema’s binnen de Europese Unie.

Excursie Brussel

Gemeenschappelijk vak over Europa

De excursie maakte deel uit van het vak Europese Integratie / Europa, dat beide lerarenopleidingen in hun curriculum hebben. Het doel is om beelden te krijgen van de besluitvorming in de EU én om in een multidisciplinaire context samen te werken. Studenten van deze lerarenopleidingen zijn straks bevoegd als docent Mens & Maatschappij, waarin docenten economie, aardrijkskunde en geschiedenis werken. Daarom werd besloten een samenwerking tussen een deel van deze lerarenopleidingen te faciliteren. 

Nieuwe ideeën

De docenten hebben het ervaren als een geslaagde excursie en een interessante dag. Ook vonden zij het leuk om het enthousiasme te zien van de studenten die de Europarlementariër het hemd van het lijf vroegen. Verder zijn er inmiddels zelfs al nieuwe ideeën om de samenwerking verder door te trekken in het vak. Voorbeelden zijn gezamenlijke tentamenvragen, onderlinge gastcolleges, colleges in Brussel en uitbreiding van de excursie met overnachting.

Bezoek Europees Parlement

Deze excursie heeft ons opgeleverd dat we voor het eerst in tijden weer intensief de integratie hebben weten op te zoeken.

Studenten vertellen

De studenten van beide lerarenopleidingen zijn ook erg enthousiast over de excursie. Siep Boeren (student Leraar Economie): “Voor mij heeft het een hele leuke ervaring opgeleverd! De mogelijkheid om vragen te stellen aan de Europarlementariër vond ik het meest waardevol.” Mats Frederiks (student Leraar Economie) vertelt: “De combinatie met de andere opleiding was erg leuk, want zo leer je ook andere mensen kennen en konden we ideeën uitwisselen.”. Damian Peeters (student Leraar Aardrijkskunde) zegt: “De excursie heeft mij goed geholpen bij het studievak ‘Europa’. Het heeft mij een goed beeld gegeven van de stad en hoe de EU van impact is geweest op het gebied. Het was een leuke en leerzame dag”.   

534407 Stadhuis van Brussel

Geïnteresseerd?

Lijkt zo'n opleiding tot Leraar Aardrijkskunde of Economie jou ook wel iets? Bekijk dan eens de opleidingspagina's: