Diëtisten op bezoek in iXperium Health

Diëtist Harriet Havers wil met haar collega’s van diëtistenpraktijk Becks en Havers meer met zorgtechnologie doen, maar waar begin je dan en hoe doe je dat?

501614 Dietisten tijdens de worshop in Ixperium Health

Naar aanleiding van een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek kwam Harriet met iXperiumambassadeur Sonja van Oers in contact. Samen besloten ze om voor de diëtisten van de praktijk een workshop te organiseren in iXperium Health.

Experimenteren

Tijdens de workshop bij iXperium Health bleek dat diëtisten stiekem al meer technologie gebruikten dan ze dachten, maar dat er ook nog veel bij te leren valt. De deelnemers experimenteerden met een verschillende VR-toepassingen die de HAN heeft ontwikkeld zoals een toepassing waarin je motiverend gespreksvoering kunt oefenen en een VR-toepassing waarmee je leert om laaggeletterdheid bespreekbaar te maken. Een andere VR-toepassing geeft je de kans om de anatomie van het lichaam vanuit een ander perspectief te bekijken.

In gesprek over toepassingen van apps

Daarnaast gingen de deelnemers in gesprek over de toepassingen van apps, wearables en het nutritional assessment. Annemieke van de Riet die promoveert op het project 'Dietetics building the future' was bij de sessie aanwezig om te zien hoe diëtisten omgaan met deze nieuwe technologie.

Workshop zorgtechnologie in diëtetiek

Wil jij ook met je team ontdekken hoe je zorgtechnologie kunt inzetten in jouw praktijk? Laat het weten dan kijkt iXperium Health hoe ze je kan helpen.