Koos Wagensveld HAN-onderzoeker van het jaar

Toe maar! Daar staat hij dan, vóór de Arnhemse Eusebiuskerk met een cheque van 2000 euro. Breed lachend, en terecht! Want in diezelfde kerk heeft hij kort daarvoor, tijdens de opening van het academisch jaar van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de prijs voor 'HAN-onderzoeker van het jaar' in ontvangst mogen nemen.

346529 Profielfoto van lector Financial Control Koos Wagensveld.

Meervoudige waardecreatie

Meer dan verdiend voor Dr.Koos Wagensveld RA, lector Financial Control. Ook is hij als onderzoeker verbonden aan het Centrum Meervoudige Waardecreatie. Juist de meervoudige waardecreatie heeft alle aandacht in zijn onderzoek en hiermee inspireert hij de financiële opleidingen om naar méér te kijken dan alleen financiële winst. En ook: hoe rapporteer je dan over ecologische en sociale waarde?

Mooie erkenning

De toekenning van de prijs is een mooie erkenning voor het werk van Koos, maar niet minder voor het belang van het onderwerp. Wij zijn trots en feliciteren Koos van harte! Weten wat hij er zelf over zegt? Lees het artikel: winnaars HAN Prijs 2022 aan het woord.

Dr.Koos Wagensveld RA

   

Expertisecentrum
 

Centrum Meervoudige Waardecreatie

Het lectoraat werkt nauw samen met het Centrum Meervoudige Waardecreatie. Meervoudige waardecreatie is een organisatiestrategie, waarin een organisatie met haar activiteiten niet uitsluitend financieel-economische waarde creëert, maar ook expliciet aanstuurt op de realisatie van sociaal-maatschappelijke en ecologische waarde. In de praktijk leidt een dergelijke strategie tot een ‘triple win’: winst voor de aandeelhouders, winst voor de andere stakeholders en winst voor het natuurlijk ecosysteem. Een strategie van meervoudige waardecreatie draagt bovendien bij aan de toekomstbestendigheid van een organisatie en de samenleving.

Het meervoudig waardedenken is de inhoudelijke drijver van het Centrum Meervoudige Waardecreatie. Bij meervoudig waardedenken kunnen 6 waardesoorten onderscheiden worden:

  • Financiële waarde
  • Natuurlijke waarde
  • Sociaal relationele waarde
  • Intellectuele waarde
  • Menselijke waarde
  • Materiële waarde

Een balans in deze 6 waardesoorten zorgt voor toekomstbestendigheid.

186302 centrum meervoudige waardecreatie, compilatie van stockbeelden 2020