Stagepresentaties nieuwe stijl voor 3e jaars Bouwkunde

De stage die je in het 3e jaar van de opleiding Bouwkunde kiest, is een belangrijk deel van je opleiding. Je werkt voor een stagebedrijf een half jaar lang aan een opdracht en je draait mee in de dagelijkse routine. Wat dit opleverde, presenteerden de stagiairs 9 juni aan medestudenten en docenten.

415041 beoordelingsformulier voor het beoordelen van de 3e jaarsstages Bouwkunde

Het volledige studielandschap van Built Environment en tal van lokalen rondom waren gevuld met vele tientallen posters die de opgedane stage-ervaringen illustreerden. In de feestelijke sfeer die bij de academie kenmerkend is voor de afsluiting van belangrijke delen van de opleiding, deelden de stagiairs hun ervaringen. Eerst met studiegenoten uit studiejaar 1, 2 en 3 van de voltijdopleiding Bouwkunde en later in de middag was het de beurt aan de docenten die de stages vanuit de opleiding begeleidden. Iedere docent kreeg de presentatie van 5 of 6 studenten te beoordelen. Voor de punten.

De eerstejaarsstudenten konden een stem uitbrengen op hun favoriete presentatie. Dit leverde aan het einde van de middag publiekswinnaars op…

415042 eerstejaarsstudenten bouwkunde bekijken de stagepresentaties van derdejaarsstudenten
Eerstejaarsstudenten laten zich inspireren door de stages van derdejaars

Informeren en netwerken

De stagepresentaties zijn niet alleen maar een feestelijke afsluiting van dit deel van de opleiding; ze zijn ook informatief en functioneel. Door de presentaties op deze nieuwe manier te organiseren, krijgen studenten uit de lagere jaren uit 1e hand informatie over actuele stage-opdrachten. Wat past er bij jouw interesses? Wat zou je straks kunnen kiezen? Welke afstudeerrichting hoort daarbij? Bij welke bedrijven kun je terecht? Inspiratie genoeg!

Omdat ook de bedrijfsbegeleiders uitgenodigd waren om hun eigen stagiairs een hart onder de riem te steken, ontstond er ook een natuurlijk moment waarop bedrijven, studenten en docenten op een informele en ongedwongen manier met elkaar contacten kunnen leggen. In deze nieuwe opzet van de stagepresentaties, neemt dus ook het netwerken met het werkveld en door de bedrijven onderling een belangrijke plaats in.      

The winners take it all

Een topstage bij een topbedrijf is al prachtig, maar als je voor je presentatie dan ook nog een prijs krijgt, is dat natuurlijk helemaal de kers op de taart. Wie kregen van de 1e jaarsstudenten een pluim?

In willekeurige volgorde waren dat:

  • Linnis van Kampen (specialisatie Bouwtechniek) voor haar project voor de Efteling;
  • Shakira Rollock (specialisatie Architectuur) voor Wiegerinck Architecten en Ingenieurs in Arnhem;
  • Maurits Arntz (specialisatie Constructie) voor Layhgo uit Nijmegen.